Rise and shine 🙂

Jeg fryder mig over at mærke den gamle energiniveau i mig og trods for at dagene bliver kortere, så bliver mit humør kun bedre:)
I går skrev jeg på bloggen, at jeg ville komme med min opskrift på kanelsnegle med æbler, hvis de blev en succes og det gjorde de i den grad. Josefine og jeg var meget stolte af smagen og blev enige om, at dejen også vil være rigtig god til boller.

Opskrift til 24 kanelsnegle:
100 g smør
5 dl mælk
50 g gær
2 æg
2 spsk sukker
2 tsk salt
800 g hvedemel

Fyld:
7 æbler (revne)
5 spsk farin
4 tsk stødt kanel

Fremgangsmåde:
1.Smelt smørret og bland det sammen med mælken og rør herefter gæren ud i det.
2.Tilsæt æg, sukker, salt og mel og ælt dejen godt.
3.Lad dejen hæve en time. Gerne et lunt sted.
4.Skræl æblerne og riv dem groft. Bland de revne æbler med farin og kanel.
5.Ælt dejen igennem på et meldrysset bord og rul den ud til et rektangel. Dejen må ikke blive for tynd.
6.Bred fyldet ud på dejen og rul den sammen som en roulade.
7.Del den i 12 stykker og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
8.Lad dem hæve tildækket en time.
9.Varm ovnen op til 200 grader.
10.Pensl sneglene med sammenpisket æg og bag dem i ovnen i ca. 20 min.
11. Pynt med glasur og æbler.
  
  
Æblerne, som vi brugte var fra haven og havde en smule syrlig smag, som gik godt sammen med den søde glasur. Det var en fin måde af afslutte weekend på med hjemmebag.

God mandag:)