Morgenmad

God morgen 🙂

Håber i alle nyder weekenden og er klar til en dejlig lørdag..

Der sker mange forandringer i ens liv, når man bliver forældre og jeg har i gennem de sidste to år skrevet forskellig indlæg emnet. Men et af de områder, hvor jeg kan mærke en kolossal forandring er min holdning til mad. Jeg er blevet meget mere bevidst om, hvad jeg putter i munden og hvad jeg ønsker min familie skal spise. Dette betyder ikke, at vi ikke spiser kød, kager, slik, ris, pasta osv., men mængden har ændret sig og jeg har lært skifte de tomme kulhydrater ud med andre lækkerier, som mætter i længere tid.

Jeg er blevet stor tilhænger af økologiske madvarer og på det sidste er jeg også begyndt at skære kødet væk. Jeg erstatter oftere og oftere kød med fisk/skaldyr eller veganske retter, hvor der er kikærter eller linser med. Det mætter meget og jeg har det godt med mig selv. Ligeledes er jeg blevet meget opmærksom på, hvad jeg ønsker at starte dagen med. Før i tiden elskede jeg spanske rundstykker, men dem køber jeg ikke længere, Hvis vi skal hygge om morgenen med rundstykker, så er det oftest grovbrød, men ellers er det omelet, skyr, chiagrød, havregrød eller ristet rugbrød. En af mine hæmsko var morgenvagter på arbejde, hvor jeg blev alt for sulten og gik amok i brød. Men nu vælger jeg altid skyr eller æg, så jeg er mæt i længere tid. I dag skal jeg i tempel med svigerfamilien, så ingen æg, men dejlig skyr med friske frugter og ristede nødder og havregryn.

Jeg huske, at jeg en gang havde tænkt, at jeg bliver aldrig typen, som kan spise skyr til morgenmad. Men horisonten udvider sig, hvis man er indstillet på forandringer og nu elsker jeg det:) Friske frugter gør også meget ved skyr, så det både smager og mætter bedre. Try It;)

God lørdag til jer alle..