Det er den tid på året, hvor alt bliver rødt. Butiksvinduer er smykket med blomster og hjerter bliver allestedsnærværende. Jeg er ligeglad med kommercialiseringen af kærlighed, klæbrighed af de heliumfyldte balloner eller bamse-hjerte korte, der spiller kærlighedsmusik, når den åbnes.

Hvad der generer mig ved Valentinsdag, er at den fejres for omverden og ikke for ens egen kærlighed. Det er en mulighed for at vise, alle andre hvor glad og forelsket og ligefrem forbløffende ens samvær er. Hvis ingen andre iagttog, ville man bare være på sofaen og skændes over fjernbetjeningen ligesom enhver anden normal dag.

Tag den grundpille i Valentine oplevelse – det romantisk måltid til to. Kom godt i et bord for to den 14. februar er lidt ligesom at forsøge at få Madonna til at holde sit tøj på. Det sker bare ikke. Man ankommer til restauranten for at opdage – surprise surprise – resten af byen er stuvet sammen til middag, lige der hvor man har tænkt sig at spise middag. Og dem, der ikke spiser står i kø i alle tilgængelige pladser, stående akavet mellem de par, der forsøger deres bedste for at høre hinanden over den øredøvende larm af alle andres søde nothings, opmærksomme på, at de kun har en tildeling af en time og femten minutter til at spise tre retters menu. Hvorfor er alle ud på samme tid? Hvorfor vælger man at få ens romantik i dag? Hvorfor ikke en romantisk middag derhjemme? Men der ville man ikke have et publikum, right? I dag er dagen, hvor man er nødt til at gøre det for alle andre. Hvad ville man sige til venner og alle på arbejde næste dag? “Åh, vi opholdt os på”? Man kan ikke! Tja, man kan, men alligevel ikke. Ens offentlige har brug for en.

“Hvorfor skal man forkæles, i dag af alle dage?”

Jeg tror på kærlighed og elsker romantik. Jeg ved, at nogle partnere har brug for en blid påmindelse i ny og næ for at vise deres påskønnelse, men sikkert det betyder mere at gøre det på en dag, der er væsentlige for en selv? Ens jubilæum, fødselsdage eller den dag man først flyttede sammen. Der er masser og masser af andre kalenderdage, der bare venter på at få nogle romantiske magi støv drysset på dem. Men måske ville det ikke betyde så meget for en? Man kan lide at blive set, trods alt, ikke?