Hejsa:)

Et af de ting, som jeg har et hade-elske forhold til er faktisk hår. Ja jeg elsker at have langt fyldig hår på toppen af hovedet, men hår på alle andre steder på kroppen kan jeg ikke klare. Jeg har efterhånden prøvet forskellige hårfjerningsmetoder og sammen med Lohini, så vi vil skrive fordele og ulemper til de produkter vi hidtil har forsøgt:) Ifølge min kosmetolog, så har hun efterhånden lige så mange mandelig kunder som kvinder, så vi tænker at den her blog kan både være til gavn for mænd som kvinder.

Hårfjerningsmetode 1: Barbering

Barberskraberen kender vi alle, så der er ingen grund til at uddybe skraberen.
Fordele: Det går hurtigt og man skal kun bruge skraberen og skum. Huden er helt blød og hårfri umiddelbart efter barberingen og er smertefrit medmindre du mister grebet og skærer i dig selv.
Ulemper:Vi har erfaringer med, at håret vokser ud hurtigt og oftest også stærkere. Det kan også give indgroet hår.
Kan købes: Stort set alle forretninger.
Vi anbefaler: Hold dig væk fra det her.

Hårfjerningsmetode 2: Voks

Voksning kan både gøres derhjemme og i klinik. Grundprincippet er at du smører varm voks på huden med hårretningen. Derefter sættes et stykke strips eller stof på voksen og rives imod hårretning.
Fordele: Huden er blød efter voks og der går længere tid inden håret begynder at vokse ud. Håret bliver tyndere og blødere med tiden og du får en pæn og glat hud af det. Du kan desuden også lære og vokse dig selv.
Ulempe: Det gør ondt, men smerten aftager med at håret bliver tyndere og mængden som vokser ud, bliver mindre. Hårene skal være en halv centimeter lange før det kan rives ud. Det betyder at du er nød til at gå rundt med behårede ben mens du venter på de bliver lange nok.
Kan købes:Kan købes hos forskellige forhandler og kan købes flere steder på nettet. Vi handler hos http://www.b4beauty.dk/

Vi anbefaler: Do It:) Det er super dejligt trods for smerten og personlige erfaringer er, at der går en lille måned inden du skal tænke på det igen:) Men få en anden til at vokse dig i starten. Det hjælper på smerten, hvis huden bliver strukket godt tilbage.

Hårfjerningsmetode 3: Tråd

Trådmetoden er er oldgammel, mellemøstlig metode til at fjerne hår på. Metoden er meget skånsomt og irriterer ikke huden som voksning. Tråden kan fjerne hårene meget præcist og er derfor rigtig god til ansigtet.
Fordele: Lidt ligesom med voks, så er det sundere for huden og hårsækken, at fjerne hår med voks eller tråd. Det holder også længere end barbering og efterlader huden pænt og glat. Ingen kemi involveret, meget præcis hårfjerning og man kan lære og gøre det selv.
Ulempe: Det gør ondt i starten, men man vænner sig til det. Der er ikke mange klinikker der fortager behandlingen i Danmark.
Kan købes: Almindelig bomuldstråd, som kan købes flere steder, men bl.a. stof & stil.
Vi anbefaler: Do it 🙂 Det er en sundt, billig og effektiv metode og hvis du ikke er interesseret i at lære det selv, så er der mange udenlandske frisør, som bruger tråd. Det er især flot at få ordnet øjenbryn med tråd:)

Hårfjerningsmetode 4: Epilator

En epilator er en lille, elektrisk maskine med indbygget pincetter, som hiver hårene op med rod.
Fordele: Hårene bliver finere og færre med tiden. Kan gøres derhjemme og det tager flere uger, før hårene vokser ud igen.
Ulempe: Maskinen er forholdsvis dyr, men billigt i længden. Det gør ondt i starten, men man vænner sig til det. Hårene skal være en halv centimeter lange før det kan rives ud. Det betyder at du er nød til at gå rundt med behårede ben mens du venter på de bliver lange nok. Man risikerer indgroede hår.
Kan købes: F.eks. www.elgiganten.dk og www.matas.dk
Vi anbefaler: Det er nemt og hurtigt 🙂

Hårfjerningsmetode 5: Hårfjerningscreme

En creme med kemikalier, der opløser hårene på overfladen af huden.
Fordele: Det er smertefrit.
Ulempe: For meget kemikalier og man kan risikere at få en allergisk reaktion. Hårene vokser hurtigt ud igen.
Kan købes: www.matas.dk og almindelige supermarkeder.
Vi anbefaler: Hold dig væk 🙂

Hårfjerningsmetode 6: Sugaring

Igen en gammel metode, som stammer fra Mellemøsten. Sugaring-behandlingen er grundlæggende den samme som en voksning – forskellen er, at voksen bliver erstattet med varm sukkermasse. Denne metode gør langt mindre ondt end voksbehandlingen fordi hårene hives ud i groretningen. 

Fordele: Det er nemt og gør mindre ondt. Der går flere uger før hårene vokser ud og med tiden bliver der færre. Det er billigt og man kan selv lave sukkeret. Sukkeret virker rensende, exfolierende og bakteriedræbende – ekstra bonus 🙂
Ulempe: Der er ikke mange klinikker, der tilbyder sugaring.
Kan købes: Man kan selv lave det med sukker, vand og lemon juice.
Vi anbefaler: JUST DO IT 🙂

Hårfjerningsmetode 7: Laserbehandling

Det er en laser, der sender lys med høj energi ned gennem de enkelte hår. Lysimpulserne bliver til varme i hårsækkene, så de nærmest bliver brændt af, og derfor “holder de helt op med at producere hår fremover”. Behandlingen må kun udføres af læger eller medhjælpere med relevante kvalifikationer.
Fordele: Betydeligt mindre hårvækst resten af livet
Ulempe: Det er meget dyrt og du slipper ikke helt for at fjerne hår. Der vil være hormonpåvirkninger og behandlingen tager lang tid. Behandlingen virker kun mod lyst hud med mørkt hår.
Kan købes: Klinikker
Vi anbefaler: Vi har desværre ikke prøvet denne form for behandling der vi er mørke med mørkt hår 🙂

Nu er foråret på vej og det betyder også mindre tøj og mere hud. Så find ud af hvilken metoder, som passer bedst til dig. Skriv endelig til os, hvis du har spørgsmål eller bare ris/ros:-)

Mange solskinshilsner fra

Kathi & Lohini