Den Europæiske Unions forbud mod dyreforsøg til kosmetik trådte i kraft i går, hvilket betyder, at produkter og ingredienser testet på dyr inden for eller uden for Europa kan ikke længere sælges i EU-landene.
Kommissionen vil fortsat støtte udviklingen af alternative metoder og vil samarbejde med tredjelande for at følge den europæiske strategi. rabbit-05
Afprøvning af færdige kosmetiske produkter på dyr har været forbudt i EU siden 2004, og siden 2009 har virksomheder skulle finde alternative test for de ingredienser, der anvendes i produkterne. Men nu hvor forbuddet er trådt i kraft, vil de tidligere undtagelser ikke længere være tilladt og skønhedsprodukter afprøvet på dyr vil finde sig langt væk fra EU-lande.

The Body Shop, var den første skønhedsselskab til at træffe foranstaltninger mod dyreforsøg til kosmetik. De har støttet kampagnen ved at mobilisere støtte fra sine forbrugere fra hele Europa.

The Body Shop fejrede dagen i går på strøget.animals1_v_30jan13_mag_angelopennetta_b_426x639