Hejsa friske mennesker:)

løb

Jeg har skrevet flere indlæg om løb og motion og jeg kan stolt sige, at 9 måneder efter at have startet, så har jeg tabt mig 5 kg:-D Jeg er rigtig stolt over resultatet og har lært nogle vigtige ting, som jeg gerne vil dele med jer.

1) Start med at løbe for sundheden og tænk ikke kortsigtet med “skal tabe mig inden den næste fest”.

2) Sørg for at gode løbesko og evt. et løbeur. Det motivere mig at se hvor mange km. jeg har løbet.

3) Lyt til kroppen og hovedet. Pres dig ikke de dage, hvor du kan mærke at du ikke gider og løbe. Så tænd musikken på værelset og gå amok med dine seje moves. Jeg har selv brugt svømning  de dage, hvor jeg ikke var motiveret til at løbe.

4) GOD MUSIK  er simpelthen alfa og omega for mig. Jeg har nogle gange forsøgt at løbe uden musik, men vender hjem kort efter, da min løbelyst er godt forbundet med min ipod:)

5) Planlæg din uge. Jeg oplevede, at den første måned kørte bare på skinner, men så begyndte jeg at falde fra og havde til tider svært ved at motivere mig ud af døren. Jeg begyndte derfor at skrive i min kalender, hvornår jeg skulle løbe og hvor langt.  Min egen regel er at jeg løber ikke hver dag. Jeg kører surt i motion, hvis jeg gør det hver dag og føler personligt heller ikke min kalender kan  rumme løb hver dag:)

6) Jeg hentede en super god app på mobilen. Den hedder 5k (søg efter couch – to -5k) og koster 13 kr. Det super fede ved denne app er at den guider dig dag for dag igennem din træning.

 1. dag i 1. uge : 5 min. opvarmning og derfter 1 min løb og 1 1/2 min gang. Selve træningsprogrammet tager i alt 30 min.

1. dag i 2. uge: 5 min. opvarmning og derefter 1 1/2 min løb og 2 min gang. Selve træningsprogrammet tager i alt 31 min.

1. dag i 3. uge 5 min. opvarmning. 1 1/2 min. løb og 1 1/2 min gang. Derefter 3 min løb og 3 min. gang. Selve træningsprogrammet tager i alt 28 min.

Sådan guider appén dig i gennem 8 uger og du kan vælge og lytte til “træneren” eller læse hvordan du skal gøre det og selv tage tid. En rigtig god app, hvis du er nybegynder eller mangler en god stemme til at holde dig i gang under hele træningen.Try it:-D

Til dig som sidder derude og tænker” neej jeg kommer aldrig til at løbe” eller ” løb og jeg kommer aldrig til at blive venner” , så kan jeg kun sige – GIV DET EN CHANCE:) Jeg har selv haft disse sætninger i mit hoved i mange år og bliver stadig overrasket over at jeg er blevet så glad for løb:)

løb2
Smuk natur fra løbestien:)

God løbetur folkens:)