Er alder et tal eller er jeg bare lykkelig:)

kathi

 
At svare på de to spørgsmål vil ikke være svært for mig, men jeg må indrømme, at jeg er overrasket over min egen sindstilstand. Jeg havde faktisk antaget, at det vil blive hårdt at blive et år ældre og vil det nu ramme mig som en maveplasker, at jeg nærmere mig det runde tal:) NO! Faktisk må jeg med et smil på læberne indrømme, at jeg har haft den bedste fødselsdag i 10 år. Nu skal det heller ikke lyde værre end det er, men jeg har faktisk ikke brudt mig om at holde fødselsdag siden jeg mistede min mor. Dagen mindede mig desværre altid om det jeg har mistet og fik mig aldrig til at tænke på alt det gode i livet.
Men denne fødselsdag skulle være anderledes. Jeg vil ærligt indrømme, at der ikke er noget selvterapi bag dette. Det kom naturligt og da det endelig gik op for mig, at jeg faktisk ikke følte mig trist til mode eller vred på denne dag, så var smilet ikke til at smøre af mit ansigt.
Jeg indså pludseligt, at jeg har brugt så mange år på at være vred og bitter, at jeg faktisk ikke ville/kunne fokusere på alt det andet i livet, som jeg har været så heldig med.
Jeg mindes en dag på arbejde for nogle år siden, hvor vi havde en længere diskussion om alder, da min kollega lænede sig tilbage i stolen og berettede ” at han aldrig har følt livet så fredfyldt, som da han gik ind i 30érne”. Da tænkte jeg” vorherre bevares gamle  mand, hvad fejler du dog” 🙂
Men i dag må jeg bøje mig i støvet og nikke genkendende. Nu lyder jeg sikkert som en gammel tudse, men tro det eller ej, der sker noget fredfyldt inde i en, når man nærmere sig de 30 år:) Jeg oplever ikke det hektiske fart, alle de mange følelsesmæssige svingninger ( dog skal dette ikke tolkes som, at jeg ikke kan blive vred eller glad:)  ), den evige jagt på det næste nye look osv. osv.. Nej der er kommet en besynderlig ro inde i mig. Jeg føler mig tilfreds og taknemmelig med alt det jeg har i mit liv. Min søstre og jeg taler tit om, hvor vores liv kunne være endt, hvis vi havde stået uden forældre på Sri Lanka. Det får vi nok aldrig et reelt svar på, men vi er så taknemmelig for det liv vi har i dag. Vi har ikke fået serveret noget på et sølvfad, men har simpelthen målrettet gået efter det vi gerne vil have eller opnå i livet.
Normalt er jeg heller ikke typen, som selv invitere gæster til min fødselsdag. Det har som regel været min familie, som har arrangeret mine fødselsdagsfester. Men i år har jeg faktisk selv valgt at invitere folk til spisning og hygge. Årsagen bag denne anderledes forandringer er at jeg er glad og taknemmelig for alle de dejlige mennesker, som på hver sin måde har stor betydning i mit liv. De er med til at give mig masser af glæder, oplevelser, drama og alt andet som følger med i en god gammeldags opskrift på ægte venskab:-D  Familie, venner og veninder – stort tak til jer alle:-D
Mit livssyn er blevet meget mere positiv og jeg var faktisk ikke selv i stand til at se det før der sket en stor mirakel i mit liv. Denne vidunderlige mirakel hedder Thiviya og er nok den største øjenåbner i mit liv. Når livet giver lidt modstand eller en dag bare er træls, så skal der sørme ikke andet end en omgang facetime til med hende, før jeg igen smiler og kan se, hvor vidunderligt livet er og endnu mere – hvor heldig jeg faktisk er:-D Den kærlighed børn spreder er noget af de reneste, som man kan finde på jordkloden.
Et af de ting, som jeg virkelig arbejder med for tiden er at LEVE I NUET!  For dalen, hvor er det altså bare nemmere sagt end gjort. Tryghedsnarkomanen i mig er altid klar til at tænke fremad og få overblik over det næste projekt og næste projekt osv. Men nej, jeg kan ikke tage livet som garanti og tro, at 2014 også er et år for mig. Nej, jeg vil bestræbe på at leve i 2013 og byde 2014 hjertelig velkommen, når vi engang når dertil:)
At være taknemmelig og give sig selv lov til at nyde livet i nuet er en god opskrift på lykkelighed. Derfor ikke sagt, at alle dage er lyserøde, men det er altså bare nemmere at ryste det negative af èn, når man husker at minde sig på alt det andet gode, som også er tilstede:-)

me

Kathi’s store fødselsdags budskab: Til alle jer derude, nyd jeres alder men glæd jer endnu mere til at blive ældre. Livet bliver faktisk kun mere vidunderligt med alderen og stræb på at leve i nuet:-D
Rigtig skøn dag til alle jer:)