færdig kagestykke

Kage, kage og atter kage, det kan vi lide:) Ja, vi kan lide det så meget, at jeg faktisk formåede og bage kagen hele to gange i går. Jeg var på arbejde, så der gik min søde kollega og jeg i gang med at bage kagen. Trods at jeg ikke selv smagte på kagen, så så kagen dejlig luftig og god ud, så den måtte jeg jo også prøve og lave til min søster. Jeg handlede ind på vej hjem og en hurtig tur i fitness og derefter næsen hjem for at bage kagen igen:)
Den er ret enkel og bage og det bedste er jo de friske æbler, som man også bruger til kagen:)
ingredienser

Ingredienser:
125 g smeltet smør
100 g sukker
180 g mel
1 1/2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
60 g kartoffelmel
2 æg

4 æbler

Ingredienser låg :
ingredienser låg
4 dl creme fraiche
2 æg
1 1/2 vaniljesukker
75 g sukker

Fremgangsmåde:
1. Smelt smør og pisk det med sukker.
2. Kom æggene i og pisk det luftigt.
3. Bland de resterende ingredienser i og pisk det godt sammen.
4. Skræl æbler og skær dem ude i både og tryk dem let i kagedejen.
5. Kom dejen i rund form og bag det i 30 min (160 grader)
dej med æbler
kage bagt

Låg
1. Rør ingredienserne sammen.
2. Hæld massen ovenpå den varme kage og bag i 20 minutter.
kage med låg
færdig kagestykke
Wupti wapti – lækker kage til servering. Man kan vælge at servere med skyr, creme fraiche eller den frække måde med flødeskum:) På arbejde havde vi ikke en rund bageform, så det blev en almindelig bageplade, men den runde passer bare bedre til en god gammeldags æblekage. Min runde bageform hjemme er på 24 diameter og det passede rigtig godt med dejmængden. Næste gang vil jeg prøve og lave med friske hindbær og leger allerede med flere gode ideer, som kan opgradere denne i forvejen gode kage:)
Nu skal jeg blive enige med min søster Kavi, om det eventuelt er den her kage, som vi skal bage til Bettepigens fødselsdag på lørdag.

God mandag drenge og piger:)