God morgen friske mennesker:)

Solen skinner og vi har taget hul på februar, ja det er nok en anelse for tidligt at begynde og tale om forår, meeen en skinnende sol frembringer bare varme og glade tanker hos mig:)

Jeg sidder i min seng og skriver bloggen, da min søster Sangi har ordret mig til at blive i min seng til omkring kl 11. Jeg havde en træls dag med mavesmerter igen og om aftenen kom en længere prædiken fra min søster om, at nu skulle jeg stoppe med at have gang i så mange ting og blive bedre til at slappe af. Hun sluttede samtalen af med følgende sætning” Hvis du ikke gør som jeg siger, så fortæller jeg din søster Kavi det her også er du vel klar til hendes krisemøde med os begge efterfulgt af, at du nu skal passes af hende og hvalen (vores niece:) ! Denne trussel er en af de alvorlige, da hverken Sangi eller jeg ønsker krisemøder med vores søster, så jeg bliver i sengen og blogger:)

foto 2-4

Inden jeg blev dårlig i går, så var jeg ved at bage en sundere kage, nemlig hindbærmousse tærte. I får lige opskriften her.

foto 1

Ingredienser:
desserttærtedej ( I kan bage en eller købe en færdiglavet, som jeg gjorde)
70 g mørk chokolade
4 pasteuriserede æggeblommer
100 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
200 g flødeost naturel – gerne light
500 g hindbær (evt. optøede frosne bær)
1 flaske Milda Cremefine 7%
20 g gelatinepulver
4 pasteuriserede æggehvider

Fremgangsmåde:
1. Kom tærtedejen på en springform og bag den i 10 minutter på 200 grader. Lad bunden køle af.
2. Smelt chokolden og kom det på tærtebunden.
3. Pisk ægeblommer, vaniljesukker og flormelis sammen.
4. Hvis du bruger frosne hindbær, så kog dem først i nogle mintter. Jeg brugte både frosne og en bakke friske bær, så det gav lidt mere smag.
5. Blend Hindbærmassen og flødeosten godt og bland det æggemassen.
6. Tag 1 dl milda cremefine og varm det i en gryde. Tilsæt efterfølgende gelatinpulveret og bland det godt sammen.
7. Kom den resterende mængde milda cremefine i din hindbærblanding og tilsæt også den varme masse med cremefine og gelatinpulver deri. Bland det hele godt sammen.
8. Pisk de pasteuriserede æggehvider godt til massen bliver hvid og stift.
9. Bland æggehvidemassen sammen med din hindbærblanding.
10. Fordel moussen på din tærtebund og stil den i køleskabet. Kagen er bedst, hvis den får en hele dag på køl.

Jeg havde ikke flere hindbær tilbage, så kagen blev serveret med friske blåbær, som også smagte godt til:) Her kommer der nogle billeder af min bageproces.

foto 3-2

foto 1-1

foto 2-2

foto 2-3

foto 3-3

foto 1-2

foto 3-4

Man kan også tilsætte en smule sukker til hindbærrene, hvis man udelukkende bruger frosne bær. Men at bruge friske bær giver kagen en smule sødme og fjerne trangen til sukker:)
Bon appetit:)