Thiviya

I dag er der fastelavnsfest i vuggestuen, så bette musen skulle klædes ud hjemmefra. Hun er indisk prinsesse i dag, hun var så fin i hendes dragt. Hun fik armbånd og en prik i panden, og var helt stolt over at skulle have hendes fine dragt på til vuggestue. Senere på dagen, skal vi nede og have forældrekaffe i vuggestuen. Glæder mig til at høre, hvordan hendes dag er gået.

Jeg har bagt fastelavnsboller i går, som hun skulle have med i vuggestuen. Det er ikke noget at råbe hurra for, ærgerligt at moster Karthi havde travlt, ellers kunne vi lige have bestilt noget fra Århus.

Dragten hun har på er sydindisk traditionelt dragt, pavadai sattai, som består en top/trøje og lang nederdel. Der tilhører en slør til sættet. Dragten er mest kendt i sydindien og Sri Lanka. Det er meget almindeligt at små børn bruger pavadai sattai til diverse tamilske arrangementer, eks. bruger min pige lignende outfit når vi er til kovil/tempel. Det er også hverdags outfit på Sri Lanka. Man kan sy pavadai sattai alt efter om det er til dagligdagsbrug eller til fester. Udfra det, vælger man stoffet og hvor fint det skal være.

I dag så jeg det som en stor mulighed for Thiviya, at hun kunne vise hendes tamilske dragt i vuggestuen. Det er jo ikke hverdag, at man får den mulighed.

Hun var simpelthen så fin i dag, så bliver jeg nødt at dele nogle billeder med jer.

Dragten er købt på Sri Lanka.

Thiviya

Thiviya