Hej derude:)
foto 4-1

Forleden startede jeg op med styrketræning igen efter 9 måneders pause, da jeg primært har trænet cardio i et år. Jeg valgte at træne udelukkende cardio af forskellige årsager, men primært fordi jeg oplevede, at jeg tabte mere af fedtet omkring maven via løb. Samtidig begyndte jeg også elske at løbe ude i naturen og den friske luft gav mig blot mere energi og ro i hovedet:) Men nu er jeg så småt startet op med styrketræning igen og derfor er jeg også begyndt at lave nogle gode proteinkugler, som smager som brownies(!!!) samtidig med at de giver god energi på grund af det høje kulhydratindhold i dadlerne. Kulhydraterne frigiver langsomt energi og jeg oplevede et større udholdenhed under træningen. Så dadelkuglerne er blevet vildt populære hjemme hos os:)
Opskriften og tilberedelsen er ret enkelt og kuglerne kan holde sig i nogle dage i køleskabet. Jeg tror faktisk, at de kan holde sig meget længere, men hjemme hos os bliver de hurtigt spist af min søster Sangi og veninden Chris:)

Ingredienser til 25 proteinkugler:

  • 250 g dadler
  • 5-8 styks tørrede tranebær
  • 70 g mandler
  • 50-80 g mørk kakaopulver

foto 1-1
foto 2-1
foto 3-1

Man blender ingredienserne sammen til fast masse og hvis det er for klistrende, så kan man tilføje lidt mere kakao. Rul små kugler ud af massen og rul herefter kuglerne i kokos/hakkede mandler/tørret hindbær/lakrids ect. Man kan sagtens undlade at rulle dem i krymmel.Sæt dem herefter i køleskabet i nogle timer.
Opskriften er skøn fordi man selv kan skrue op og ned for ingredienserne alt afhængig af hvad man kan lide:)

foto 5-1
På grund af det høje kulhydratindhold i dadler, så har jeg også forsøgt mig frem med figner, da de er sundere og indholde mange flere vitaminer og fibre. De er nu også blevet et kæmpehit og min søster Sangi har lige bestilt nogle til hendes fødselsdag i næste uge:)
Så hvis du mangler energi til træningen eller blot mangler sunde snack til hygge, så prøv at lave de her proteinkugler:)

God påske til alle:)