Jeg hørte om projektet Come Together i forbindelse med mit arbejde. Projektet tiltalte mig, idet jeg kunne se, at dette projekt gav mig mulighed for at gøre en forskel i et andet menneskes liv.

Come Together er en frivillig mentorordning under Skanderborg kommune. Manden bag projektet er pædagogen John Mitchell. Han har i mange år arbejdet med unge og fik ideen i forbindelse med sit arbejde som bostøtte for unge med særlige behov.

I sit arbejde med de unge blev John opmærksom på, at de unge møder mange fagpersoner, og at det vil være godt for dem at komme i kontakt med mennesker, som har en anden tilgang – en tilgang hvor de eksempelvis ikke bliver mødt med pligter og krave.

Hvem kan få mentor
Unge mellem 18-30 år kan få en mentor. Det kan være en ung, som ønsker at tale med en voksen eller ønsker at lave nogle aktiviteter som gåtur, biograftur, dyrke sport, osv. Det kan også være en ung flygtning, som ønsker et netværk; en person at tale dansk med, en som eksempelvis kan hjælpe vedkommende med at melde sig ind i en sportsklub, osv. Det kan ligeså godt være unge, der tidligere har haft misbrug, der føler sig ensomme, der kæmper med psykiatriske lidelser eller lign.

Mentorordningen giver de unge mulighed for at skabe et netværk og bruge tiden konstruktivt.

Unge, som er aktive misbruger eller unge med voldelig adfærd anses ikke for at være målgruppen.

Hvem kan blive mentor
Alle, der er over 30 år og har lyst og interesse for at udføre frivilligt arbejde, kan blive mentor. Hvis du ønsker at blive tilknyttet som mentor, skal du kontakte John. Der er selvfølgelig krav om, at man skal have en ren straffeattest. Såfremt man vælger at blive mentor, skal man også deltage til en fællesaften for alle mentorerne hver anden måned.

Pt. er der 18 frivillige tilknyttet, og målet for 2014 er at få i alt 25 frivillige tilknyttet. Man bliver matchet ud fra interesser, således at man kommer til at mødes omkring en fælles interesse.
Der bliver både lyttet til den unges behov, men også den kommende mentorers behov og interessser. Desuden bliver der lagt stor vægt på, at det skal give mening for begge parter – og John går meget op i, at det ikke kun er interesse, der skal matches, men også, at der er god kemi mellem den unge og mentor. Derfor er den første samtale en uforpligtende samtale, inden man siger ja til at mødes.

Formålet er blandt andet at støtte de unge efter deres behov og giver dem en bedre livskvalitet i deres hverdag. Det er et godt tilbud for unge, som ønsker at få mere ud af deres hverdag, og det er en fantastisk mulighed for dig, som har noget overskud, og som ønsker at gøre en forskel i din hverdag.

Hvis du ønsker at høre mere om projektet eller ønsker at blive mentor, kan du kontakte John Mitchell på telefon 30 51 58 98. Du kan finde yderligere information om projektet på cometogether.dk.