Halløjsa skønne læsere:)
Gode minder fra sidste sommer, hvor der blev plukket jordbær i kilo vis:)
Håber i alle nyder maj måned og er ved at være klar til sommer, sol, ferie og JORDBÆR 🙂
Hjemme hos mig er der så småt ved at komme ro igen efter en meget hektisk april/start maj og nu er jeg så småt ved at vænne mig til tanken om ferie:) Jeg har tidligere været i nordindien, så det bliver fantastisk at opleve den sydlige del af landet (Tamil Naadu). Men mest af alt så glæder jeg utrolig meget til solen og den dejlige følelse af sommer.
Følelsen af sommer leder mig derfor til dagens opskrift, nemlig jordbærtærte 😀 Jeg elsker alt med jordbær og min gode veninde Katrine gjorde mig desværre også afhængig af jordbærtærter under studiet, så det er helt oplagt at jeg kaster mig ud i at lave en jordbærtærte:) Så hvis du også er jordbærelsker eller kender en slagsen, så anbefaler jeg helt klart den her opskrift:)
Opskrift på jordbærtærte (ca. 7 personer):
Mørdej:
- 150 g hvedemel
- 100 g lurpak
- 50 g sukker
- 1/2 æg
Fremgangsmåde: Bland alle ingredienserne sammen og ælt det godt og sæt den i køleskabet i minimum en time.
Marcipanfyld:
- 100 g lurpak
- 100 g sukker
- 70 g marcipan
- 1/2 æg
Fremgangsmåde: Riv marcipanen og rør alle ingrediensene godt sammen.
Kagecreme:
- 5 dl Sødmælk
- 4 æg (past. æggeblommer)
- 4 spsk. hvedemel
- 4 spsk. sukker
- 1/2 tsk. vaniljesukker
Fremgangsmåde: Mælken bringes i kog. Æg, sukker og mel røres sammen. Den kogende mælk dryppes i under omrøring. Cremen hældes tilbage i gryden og gives et opkog. Den afkøles i ro, piskes igennem og smages til med vanilje
1/2 liter flødeskum piskes og stilles på køl.
Mørk chokolade skal bruges til at pensle tærtenbunden.
Pynt:
- Jordbær
- Ribsgele
- Rul mørdejen ud og læg det på en smurt tærteform.
- Kom marcipanfyldet ovenpå og bag tærten på 200 grader i 20 minutter.
- Lad tærten køle af.
- Smelt chokoladen og pensel “tærtebunden” med chokolade. Lad chokoladen stivne på tærten.
- Bland kagecremen og flødeskummen forsigtigt. Kom fyldet på tærten.
- Pynt tærten med jordbær
- Smelt ribsgele og kom det ovenpå jordbærrene.
- Stil kagen i køleskabet i nogle timer inden servering:)
Jeg glæder mig allerede til at lave jordbærtærter med jordbær, som jeg selv skal ud og plukke. Nøøøj, det bliver himmelsk 🙂
Dejlig dag til jer alle:)
Skriv et svar