Opskrift på nøddekage med æblemos

Oh du skønne efterår!:)
Jeg ved godt, at det også kan være lidt træls, når dagene bliver kortere og mørkere, men der er altså virkelig også noget superhyggeligt over efterår. I går aftes så blæste det rigtig meget her i Aarhus og jeg syntes, at det var så hyggeligt at bage en kage og tænde nogle sterarinlys og rigtig hygge der i mørket.
Vi havde en masse æbler, som skulle bruges, så det var oplagt at lave en efterårkage med æbler. Jeg gik i gang med at søge på nettet og legede herefter lidt med opskriften – wupti wapti = så var der en lækker nøddekage med æblefyld:)

IMG_3905.JPG

Ingredienser til 15 kager:
Kagen:
3 æg
150 g sukker
100 g smeltet smør
150 g mandler
50 g hasselnødder
125 g knuste makroner
150 g revet marcipan

Æblemos:
500 æbler
1/2 vaniljestang

Pynt med flødeskum, æbler og revet chokolade på toppen.

Fremgangsmåde:

Vask,skræl, fjern kernehuset og skær æblerne i små stykker til mosen. Kom æblestykkerne i en gryde sammen med lidt vand og kornene fra en halv vaniljestang og lad det koge i ca. 10 minutter. Mos æblerne og lad det afkøle.
Jeg kom en enkelt dråbe af rød frugtfarve i mosen, så den fik a la pink lady look:)

Pisk æg og sukker til en luftig og tyk masse. Tilsæt herefter smeltet smør. Blend mandler og hasselnødder til fint mel. Knus makronerne og kom både “nøddemelet” og knuste makroner i æggemassen. Riv marcipan groft på et rivejern og bland det i dejen.
Kom dejen i en springform 25 cm beklædt med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen ved 180ºC i ca. 25 minutter. Tjek med en strikkepind, om kagen er færdigbagt og lad kagen herefter afkøle.
Udstik små cirkler af kagen ved at bruge en rund udstiksform med en diameter på 5 cm. Der bliver ca. 15 cirkler i alt. Skær kagebundene midt over og sprøjt æblemosen på bunden. Placer en kagebund ovenpå og pynt med flødeskum, en lille skive af et æble og revet mørk chokolade. Læg først kagerne sammen lige inden servering.

IMG_3908.PNG

IMG_3899.JPG

IMG_3900.JPG

IMG_3903.JPG

IMG_3901.JPG
IMG_3905.JPG

Det var en rigtig lækker kage og jeg kunne især godt lide, at den ikke var for sød, da jeg ikke brugte sukker til æblemosen eller flødeskummet.
En dejlig efterårskage til de mørke aftener:)