FullSizeRender (1)

Det er min første blog i det nye år, så det kommer nok ikke som overraskelse, at jeg skriver om mit nytårsforsæt. Jeg har beslutet, at jeg vil gribe lidt anderledes an i år.

I starten af hvert år skriver jeg ca. 3-5 nytårsforsæt. Typisk plejer det være:

  • spise sundere
  • dyrkere motion
  • læse to bøger om mdr.
  • have mere tid til at slappe af

Hvis man ser min dagbog gennem de sidste par år, vil man finde disse fire punkter. I år har jeg besluttet mig at gøre tingene anderledes og sætte andre mål. Dermed ikke sagt, at jeg ikke ønsker at leve sundere og dyrke motion. 🙂

Det bliver til tre nytårsforsæt i år:

  • Øve mig til at blive bedre til at styre mit temperament i mit privatliv.
  • læse minimum en bog om måneden
  • vær i nuet og giv slip lidt på kontrollen

I henhold til mit temperament er jeg god til at kontrollere mig selv, når jeg er på arbejde, men når jeg kommer hjem, kan jeg have svært ved at styre mine irritationer. Jeg kan for eksempelvis blive meget irriteret over trafikken. Selvom jeg ved at det er latterligt at blive irriteret over ting, som jeg ikke kan styre, tillader jeg mig at køre mig selv op over det, inden jeg når hjem.

At læse en bog om måneden, er det nemmeste af de tre nytårsforsæt. Jeg elsker at læse, men det er ikke altid, at jeg formår at finde tid til det. Jeg har lavet en liste over de bøger, jeg gerne vil læse, så nu skal jeg bare i gang.

At være i nuet og acceptere, at tingene ikke altid gå efter planen, er en stor udfordring for mig. Jeg har en travl hverdag, så det er vigtigt, at jeg planlægger min dag. Problemer bliver, når der skal ske ændringer i den planlægning. Det håndterer jeg ikke altid så hensigtsmæssigt. Det er vigtigt for mig, at jeg ikke er styret af min kalender, og det er ok, at jeg ikke når alle de opgaver, som jeg har plottet i kalenderen. Jeg skal øve mig i at give slip og bevare den indre ro i min hverdag.

Jeg er sikker på, at jeg bliver god til at arbejde med mine nytårsforsæt, især fordi jeg er opmærksom på, hvad det er, jeg skal arbejde med.

Jeg er sikker på, at mange af jer derud også har lavet nytårsforsæt. Så held og lykke til jer.
Ønsker jer alle et fantastisk år.