Hejsa folkens 🙂

(null)

Nogle gange kommer jeg med indlæg på bloggen, som tager afsæt i en samtale med en veninde/ ven eller et andet menneske, som har gjort indtryk på mig. I går havde jeg en af mine vanlige samtaler med min bedsteveninde fra Tyrkiet og jeg kunne tydelig høre, at hendes humør var nede i kulkælderen. Der var flere ting som nagede hende, såsom at hun ikke holdte sin madplan, mangel på energi i hverdagen, tid til at pleje sig selv osv. Vi sad og talte om forskellige strategier og pludselig sagde hun: ” Kathi, hvordan er du gået fra den der robot-lignende tingest til den energibombe, som altid har overskud?”. Jeg begyndte straks og grine og prøvede at forklare hende, at jeg ikke altid vågner op med kæmpe overskud på energikontoen, men vælger bevidst og fokusere på de gode ting som venter mig den dag fremfor det andet, som jeg måske har mindre lyst til. Men som alle andre har jeg også dage, hvor jeg føler at ting eller mennesker kan frustrere mig og jeg har lyst til at blive under min dyne. Disse dage er der heldigvis ikke så mange af længere, men de kan være der. Men jeg har også med tiden tillært mig nogle overlevelsesstrategier mod disse dage.
Jeg blev i en sen alder bevidst om, at den eneste, som kan gøre den største forskel i mit liv = MIG selv. Så derfor er der ikke en grund til at skælde familien/ vennerne ud for manglerne eller frustrationerne i mit liv, men tværtimod er jeg blevet bedre til at handle og holde mig til mine planer. Jeg skal dog ikke løbe for hurtigt over mine fantastiske sparringspartnere, som oftest er familien og Thino, fordi de er gode til at påpege, når min adfærd ændrer sig og støtte mig ekstra på de hårde dage.
Men faktum er, at hver evig eneste morgen er man bare nødt til at sadle op igen og ride sig igennem dagen og håbe på at gårsdagen har lært én lidt.
Jeg har lært at finde små ting i min hver dag, som gør mig glad i stedet for at ligge mål, som først kan ses eller mærkes længere end i fremtiden. Fx kan blomster på bordet få mig til at smile. Eller at jeg skal spise rejer eller ris:) Eller at jeg har en hygge aftale med et dejligt menneske efter en døgnvagt på arbejde. At lave mad eller bage gøre mig glad. At se frem til familieweekenderne kan få mig til at springe ud af min seng i flere dage:) At arbejde er utrolig givende og jeg nyder at arbejde. Selvfølgelig kan jeg også godt være træt eller uoplagt på mit arbejde, men i bund og grund, så elsker jeg mit arbejde og nyder at jeg altid griner så meget sammen med kollega og beboer.
På den måde har jeg skabt en masse i min hverdag, som gør mig utrolig glad, men som stadig ikke kræver den helt store indsats. Når jeg oplever den glæde, så har jeg et langt større energiniveau og jeg føler mig virkelig som en Superwoman (husk det store S).
Mange spørger mig tit om jeg er en karrierekvinde, hvortil jeg svare:” Nej, det er jeg ikke. Men jeg er en pige med ambitioner og med den tanke om at livet ikke er for evigt”. Fordi faktum er, at vi kan næsten ikke minde os selv for ofte, hvor skrøbelig livet virkelig er. Så når jeg kommer i mit røde felt, så prøver jeg og finde et øjeblik, hvor jeg blandt andet tænker på min mor og derved kommer jeg også hurtigere i tanke om, at den skænderi/situation slet ikke min energi værd. Jeg skal i stedet være glad for, at jeg er sund og rask og lever et liv, som jeg kan stå inde for, hvis min dag skulle komme i morgen
Det kræver små ændringer i handlinger, men større i sin egne tanker. Man skal først og fremmest lære og være god mod sig selv i stedet for at finde fejl eller se på det man ikke nåede. Herefter er den store kunst at være positiv frem for alt andet. Det er så lettere at misforstå eller tolke negativt, men hvorfor ikke lige give et øjeblik med positive tanker og lade vreden smuldre væk inden handlingerne. Det er ikke for de andres skyld, men simpelthen for sit eget, fordi man oplever en bedre indre ro og meget mere glæde 🙂
Kan I have en fantastisk dag allesammen:)