God morgen du smukke forår:)
(null)

Efter en weekend med få timers søvn, så fik jeg endelig sovet ud og slog først øjnene op til denne smukke forårsdag ved 8-tiden. Inden arbejde, så skal jeg forbi min kosmetolog og have min månedlig behandling, så jeg for alvor er klar til ferien.
Flere læsere har skrevet og efterspurgt opskriften på de lækre chokoladeboller, som jeg bagte i søndags, så den får i lige i dag. Det er en lidt anderledes opskrift, men luftige og lækre bliver chokoladebollerne.

Ingredienser til 15 chokoladeboller

  • 50 g gær
  • 100 g smør
  • 1 1/2 dl mælk
  • 2 dl natural yoghurt
  • 100 g natural flødeost
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk sukker
  • 600 g mel
  • 100 g mørk chokolade, hakket grovt

Fremgangsmåde:
Lun yoghurt i mikroovnen og rør gær i dette. Tilsæt herefter alle de andre ingredienser, undtaget mel. Rør blandingen godt sammen og tilsæt herefter 500 g mel og chokoladen. Rør det sammen og hvis dejen stadig er alt for klistret, så tilsæt de resterende 100 g mel og ælt dejen.
Dejen skal stilles til hævning i 1 time. Det er allerbedst, hvis det er et lunt sted. Jeg plejer selv at fylde håndvasken op med varmt vand og stille skålen deri, så hæver dejen virkelig godt.
Efter 1 time, så slås dejen ud til bollerne, som stilles på bageplader, så skal de nemlig hæve en 1/2 time under et rent viskestykke. Pensel bollerne med æg eller mælk inden de bages 10-15 min på 170 grader.
(null)

(null)
Personligt er det her min yndlings opskrift på chokoladeboller:) Det er en lidt anderledes opskrift på chokoladeboller, da man både bruger yoghurt og flødeost, men super gode bliver de af det:)
Rigtig god tirsdag til jer alle:)