Hallo darlings:)
(null)
Det er ved at være længe siden, at jeg har kommet med en opskrift på bloggen, så derfor skal det i dag handle om hjemmelavet roulader. I torsdags bagte jeg den første chokoladeroulade med nougatcreme og appelsin og i går fik jeg lavet en roulade med banansmag. Jeg blev positiv overrasket over, hvor hurtig man kan bikse en roulade sammen. Desuden smager det af meget mere end dem man normalt køber.
Til chokoladeroulade med nougatcreme og appelsin skal du bruge:
Roulade:
3 æg
125 g sukker
75 g hvedemel
1 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver
100 g smeltet chokolade

Nougatcremen
2,5 dl piskefløde
200 g blød nougat
Revet appelsinskal fra 1 økologisk appelsin.

Fremgangsmåde:
Varm fløden op til det småkoger og smelt nougaten heri.Tilsæt det revet appelsinskal og rør godt rundt. Stil blandingen på køl.

Pisk æg og sukker godt, så det blivet luftigt. Sigt hvedemel, kakao og bagepulver og tilsæt det i æggemassen og rør rundt. Tilsæt herefter det smeltede chokolade og rør rundt. Drys sukker på bagepapiret og fordel dejen på en hel bageplade og bag kagen i ovnen 5-8 min på 200 grader.
Når kagen er færdigbagt, så læg et nyt stykke bagepapir ovenpå og vend kagen. Jeg brugte to skærebrætter for at undgå at kagen gik i stykker. Pil forsigt det gamle bagepair væk og kom nougatcremen/flødeskum på hele kagen og rul den sammen. Stil kagen på køl indtil servering:)
Chokoladerouladen fra i går blev bagt uden at tilsætte 100 g smeltet chokolade til kagen og nougatcremen blev erstattet med flødeskum, hakkede bananer og finthakkede chokolade. Det var min kusine Kala, som ønskede denne version:)
(null)

(null)

(null)

Det eneste tilbagemelding, som jeg har fået er at kagen smager fantastisk, men til næste gang er det bedre med most bananer end hakkede;)