(null)
Hejsa kæreste læsere:)
Nyd I solen tidligere?:)
Jeg synes, at det har været en skøn påske selvom jeg har arbejdet alle dage og haft mindre tid med familien og vennerne end jeg plejer. Men så har jeg fået lækker påskemad hver dag med skønne mennesker og det har taget noget af savnet fra familien:)
Brylluppet er om fem månder og jeg kan mærke, at der er flere følelser på spil end jeg havde forestillet mig. Jeg er spændt, lykkelig, udfordret og dage, hvor jeg er så trist, at Thino nærmest må vugge mig i søvn:(
Det er mange år siden, at min mor gik bort og årene har måske lagt som et lag på smerten, men brylluppet bringer savnet frem og nogle dage er den ude af kontrol og en simpel stille sang kan få mig til at græde i flere timer. Men når de dage har været der, så føler jeg mig 10 kg lettere og 100 kg gladere. Det er en kæmpe udvikling for mig, at jeg indrømmer følelserne omkring min mor og kan tale om det. Det har jeg ikke kunne i mange år og jeg ser glad tilbage på, at jeg er i trygge rammer:)
Jeg har i de seneste måneder hørt en gengænger fra bekendte: Jamen Kathi, hvad ved du til problemer. Dit liv er jo dans på roser”. Alle sætningerne blev ikke sagt nøjagtig sådan, men budskabet havde været det samme. Og hver gang har jeg gået med en stor undren over, hvor folk har fået den ide fra:)
Derfor tog jeg for nylig fat i en dejlig veninde og spurgt hende ind til, hvad hun egentlig mente med det sagte. Hun begyndte straks at remse en masse op såsom: Gode søstre, Thino, vennerne, økonomi, lejlighed i byen, bloggen, kommende bryllup osv. Nu var det heldigt, at det var en af mine gode veninder og jeg kender hendes smukke tankegang, så kunne egentlig ikke blive stødt. Jeg forklarede hende, at min overbevisning er, at hverken jeg eller nogen andre har et liv, hvor det hele er en stor dans på bløde satinroser. Jeg har tidligere skrevet om det emne på bloggen og siger gerne igen, at jeg også har dårlige dage eller dage hvor jeg virkelig er såret eller ked af det.Men jeg er kommet langt i mit liv, fordi jeg har fundet gode mennesker eller redskaber, som kan hjælpe mig, når jeg bliver udfordret. Jeg kan sætte ord på mine følelser ( også dem der gør ondt) og jeg kan give mig selv lov til at bryde sammen foran mine søstre eller kæreste. Jeg søger også hjælp i bøger og redskaber, da andres mennesker gode erfaringer også kan bruges i mit liv. Jeg tror ikke på, at noget bliver serveret for mig, men jeg er viljestærk til at kæmpe for det jeg vil ha´.
Jeg vil ikke nægte, at jeg føler mig heldig på mange planer. Men det er også fordi, at jeg bevidst vælger at se på de gode ting fremfor manglerne. Hvis mit privatliv ikke hænger sammen, så finder jeg en løsning. Fordi jeg ved, at jeg er eksperten i mit eget liv og jeg er sandelig også den stor lykkesmed. Ergo prøver jeg at sige, at jeg bruger ikke min tid på at vurdere naboens græsplæne, men tværtimod bruger jeg min tid på at finde en effektiv måde til at løse mit problem.
Jeg har tidligere i mit liv været der, hvor det hele føltes nemmere ved at give gud og alle andre skylden for alt det, som jeg ikke havde. Men det bragte ikke min mor tilbage og jeg ødelagde mig selv indefra. Jeg kunne ikke selv se, hvor negativ jeg var blevet eller hvor hadefuld jeg egentlig fremstod. Men den mørke vej har givet mig gode erfaringer, som jeg benytter mig af i dag. Med de erfaringer er jeg hurtigere til at fange min negative udviklig i et tidlig forløb og hurtigt får jeg mig gransket frem til den egentlig årsag.
I mange år nævnte Thino til mig, at jeg ændrede helt personlighed i december måned, men det nægtede jeg at indrømme. Jo, jeg kunne både mærke og se ændringen i min adfærd, men havde ikke lyst til at indrømme det, fordi det gjorde for ondt. December måned var både min mors fødselsdag, men også den måned, hvor vi hjemme havde hygget os allermest. I de seneste år har jeg bevidst vendt den adfærd ved at gøre meget ud af julen og tilbringe det med familien og vennerne, som giver mig stor glæde.
Det jeg egentlig prøver at sige med alt min skrivelse er faktisk, at intet er blevet serveret for mig, men jeg har med bevidste handlinger knoklet mig fysisk og psykisk frem til det dejlige liv, som jeg har i dag. Jeg vælger bevidst at se på de gode ting og bruger min kreativitet til at holde mit fokus på udvikling fremfor ting, som får mig på afveje.
Mine egne gode råd til mig selv er:
-Tro på dig selv og vær stærk til at face dine mindre gode sider, fordi det er sådan at du kan ændre vanerne.
-Vær god ven/veninde og påpege ting til hinanden på en konstruktiv måde, så man kan blive bevidst om nogle af de sider, som man måske ikke altid kan se.
-Brug ikke livet på at bortforklare tingene eller give andre skylden. Tag styret og skab succeserne:)
– Læs om udsatte/krigsramte/voldsramte borgere eller mød dem i virkeligheden. Det er en øjenåbner, som man ikke kan løbe fra.
-Brug tiden på de mennesker, som oprindeligt gør dig glad og skaber positiv udvikling i dig på en eller anden måde:)
Jeg bruger meget af min tid med mennesker og det gør jeg bevidst. Fordi der finder jeg min glæde og den ro, som jeg har brug for. Desuden er det kun et ekstra bonus, at jeg får afprøvet nye opskrifter:)
Vær god ved dine kære og vær ekstra god ved dig selv;) Nu vil jeg være god ved mig selv ved at spise frugtsalat:)
God aften til jer alle:)