Hejsa derude:)
(null)
I går kom jeg på arbejde og fandt økologiske rabarber, som blev ved med at kalde på mig:) Derfor gik jeg i gang med at brygge en forårsdessert med rabarberkompot, som skulle serveres til aftenkaffen. Rabarberne havde de smukkeste farver og da jeg ikke havde nok til alle, så jeg tilføjede æbler, som smagsmæssigt passede godt sammen med rabarberne.
Her kommer opskriften på min forårsdessert med rabarberompot:
700 g rabarber
300 g æbler
3 spsk sukrin
1 vaniljestang

100 g havregryn
75 g hakkede mandler
50 g honing

Top: fløde piskes og stilles på køl.

Fremgangsmåde:
Rens rabarber, skræl æblerne og skær det hele i små stykker og kom det i en gryde. Tilsæt en halv glas vand og kom kornene fra vaniljestangen samt sukrin i gryden. Lad det simre til det er kogt sammen til kompot. Stil kompotten på køl.
På en tør pande ristes havregryn og de hakkede mandler. Når de får en smule farve, så kom honningen i og kom blandingen på et stykke bagepapir, så det kan køles af.
Piskefløden piskes til skum og stilles på køl. Herefter anrettes rabarberkompotten i glas, hvor du starter med rabarberkompot, havregryn/mandel blandingen og afsluttes med flødeskum.
Jeg kunne godt lide, at det kun var rabarberkompotten som var sødt, mens de andre ingredienser havde smag uden at det var sødt.
(null)

(null)

(null)
Det var en nem og lækker opskrift med rabarber. Så hvis du selv har dem i haven eller finder dem hos købmanden, så giv det lige en chance:)