God morgen mandag og uge 29 🙂


Til dagens indlæg kunne jeg virkelig godt have brugt lidt sol, så jeg kunne have taget udgangspunkt i sommer og sol og derfra komme ind på min rabarberkage med crumble. Men da jeg er blevet svigtet af vejrguderne, så vælger jeg at vende bøtten og tage fat i alle jer kage elsker. Så hvis du er en kage elsker og elsker noget sødt med en smule syrlig, så er dagens indlæg lige noget for dig. Er du ligeledes typen, som minder om min søster Sangi eller kusine Lohy, så er opskriften også noget for dig. Fordi så er du af den kaliber, som kværner al slags kage i dig uden hæmninger 😉
Lad os komme til dagens højdepunkt, nemlig opskrift på rabarberkage med crumble. Jeg elsker rabarber og får hvert år lavet både sunde og usunde desserter med det. I dag er det en usund udgave, men det skal der sandelig også være plads til.

Rabarberfyld:
Jeg startede med at rengøre og skære rabarberne i mindre stykker.
1 kg rabarber
100 g sukker
Kornene fra 1 vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker
1 dl vand

Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienser sammen i et ildfast fad og bag rabarberne i ovnen i ca. 50 min på 130 grader. Løbende sørg for at røre rundt i fyldet og mos det godt, når det kommer ud af ovnen.

Kagedejen:
180 g smør
180 g sukker
3 æg
180 g mel

Fremgangsmåde:
Pisk sukker og smeltet smør luftigt. Kom herefter æggene i og pisk videre. Tilsæt mel og rør rundt med en dejskraber.

Crumble
75 g mel
75 g sukker
75 smør
60 g mandler

Fremgangsmåde:
Hak mandlerne. Bland sukker og mel og smuldr smøret i og bland til slut mandlerne i.

Kom bagepapir på bageformen. Min var 30X20 cm og kvadratisk, men man kan sagtens bruge en rund bageform. Kom kagedejen i bunden, derefter rabarberfyldet ovenpå og slut af med at fordele crumble over hele kagen. Bag kagen ved 180 grader i 45 minutter og lad den køle inden servering. Det er lækkert at servere rababerkagen med creme fraishe eller flødeskum:)

Hvis du kunne tænke dig at lave en let opskrift med rabarbercrumble, så følg linket. Blot erstat æblerne med rabarber:)
En dejlig sommerkage – yummy yummy yo;)
God dag peepz:)