IMG_0460

Nu er der ikke mange dage til min lillesøster skal giftes. Derfor går dagene med at løse praktiske opgaver til selve brylluppet. Vi har derfor bosat os i Sønderjylland hos kusinerne, og det er skønt at familien er samlet 🙂 Det er hyggeligt, da vores familie fra udlandet også er ankommet. Jeg og ungerne har ferie nu,mens manden pendler mellem Viborg og Rødekro.
I fredags mødtes brudgommens (Thino) og brudens (lillesøster Karthi) familier til ponnurukkal. Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal oversætte det på dansk, men det tætteste jeg kan komme på er “guld smeltning”. Familien samles for at smelte det guld, som selve thali/guldkæde skal laves af. Det er den kæde, som bruden får på til brylluppet. Traditionen er at familierne mødes hos brudgommens familie uden bruden, hvor der udføres de ritualer der er i forbindelse med guldsmeltning. Efter guldsmeltning må brudgommen og bruden ikke se hinanden før selve bryllupsdagen.

Her er lige et par billeder fra ponnurukkal/guld smeltning. Jeg havde valgt en simpel grøn saree til anledningen.

IMG_0467

IMG_0482

Image