God eftermiddag lieblings:)
Håber I har haft en dejlig weekend og er SÅÅ klar til ny uge. Fordi det er jeg;)
I weekenden skrev jeg sammen med en rigtig sød læsere, som kontaktede mig privat. Hun spurgte lidt ind til nogle ting, men primært efterspurgte hun, om jeg kunne skrive lidt om hvordan jeg forholder mig til mine venner og veninder. Inden jeg kaster mig ud i Kathi´s filosofiske hjørne, så er det vigtigt for mig at understrege, at jeg hverken er coach eller psykolog. Jeg basere blot mine ord på mine egne livserfaringer og værdier. Så for nogle kan det give god mening, mens det hos andre er rent vollapyk, men Hey, det er også i orden:)
poly og jeg
poly

I min verden er det ret enkelt – ægte venskaber skal indeholde Loyalitet, Tillid og Ærlighed. Det er ligesom grundstammerne for at jeg kan være i et venskab, som jeg betegner nært for mig. Jeg går meget op i at der er gensidig loyalitet, som gør, at man kan regne med venskabet i medvind og modvind. Jeg er så firkantet på det her område, at jeg vil sige, at ligemeget hvem der kommer og siger hvad til min veninde, så skal jeg vide, at hun ikke hopper med på vognen, men udviser sin loyalitet og lukker en unødvenidg snak. Derfor er tillid og ærlighed også nogle vigtige begreber i min venskabs-verden. I mine nære venskaber kan jeg være mig selv. Jeg skal ikke tænke over, at det jeg siger, muligvis kan ryge videre til andre eller ej føle mig misforstået. Med tillid, ærlighed og loyalitet har vi skabt rammerne for, at jeg i god troskab kan være ærlig med min veninde/ven uden at have en facade.
To af de vigtigste venskaber i mit liv udover mine fem søstre, er min veninde Funda fra Tyrkiet og min ven Jey fra Herning. Begge har kendt mig siden folkeskolen og Funda faktisk siden 3. klasse. Men der hvor de to personer vinder mit hjerte er, at de har altid været pavestolt af min fremgang og støttet mig i de hårde tider. INGEN på denne planet vil kunne sige noget dårligt om mig, fordi de hverken tager ordene til sig eller tolrere det sagte. De har respekt for, at jeg er den jeg er og har ikke behov for at dunke mig på hovedet, når jeg fejler. Men derfor ikke sagt, at vi kigger bort fra hinandens fejl. Nej, der taler vi sammen om det skete og siger sågar, at det var sgu noget møg. Men vi taler derfra videre om, hvordan hændelsen ikke skal ske igen og reflekterer over situationen. Det er venskaber, hvor jeg faktisk kan være helt nøgen (metaforisk selvfølgelig;) ) uden at føle mig dømt.
Jeg har aldrig oplevet løgn, intern konkurrence eller mangel på støtte fra disse to mennesker. Når et mennesker giver så meget af sig selv, så kan man ikke andet end at gengælde det og det skaber et stærkt bånd, som man bare ved vil holde. Jeg er sikker på, at alle på et eller andet har oplevet et mislykket venskab og blevet såret af en daværende veninde/ven. Det samme er sket for mig, men jeg vil ikke finde fejl ved personen. Jeg tror, at det handler om, at forventningerne til venskabet var utydeligt og forskelligt. Det er lidt ligesom et forhold. Der skal være nogle elementer, som passer sammen for at der kan opstå en eller anden form for resonans, for ellers opstår kemien ikke og venskabet vil ikke holde.
Til mit bryllup betød det rigtig meget for mig, at både Funda og Jey var tilstede og det var lidt svært at sidde på scenen og gå de mange minder igennem og stadig holde øjnene helt tørre. Jeg følte, at de ikke kunne stråle mere af glæde på min vegne og det er ægte kærlighed fra venner. Jeg har svært ved at forstå tingene, når man som venner ikke kan blive glade på hinandens vegne, men lader i stedet misundelse og konkurrence ødelægge båndet. Misundelse og konkurrence er ikke blot skadeligt for venskabet, men også ens eget indre. Det gør et menneske “mørk” og negativ og hvor er livet altså for kort til at spilde på sådan noget.
Derfor var mit råd til denne skønne læsere også, at nogle gange i livet er det bedre at fokusere på få gode vennner, som har de egenskaber, som man søger i et venskab end at fylde kontaktbogen op med mange bekendte, men ingen nære eller stærke relationer.
Venner og veninder er på mange måder ligesom min mand. Jeg elsker dem for den de er med deres gode og mindre gode sider. Jeg stoler på dem og vil til enhver tid overlade alt mit kære i deres varetægt med tillid til, at de vil gøre deres bedste. Jeg elsker stunderne med dem, hvor vi sammen skaber minderne og griner over de minder, som vi i forvejen har sammen. Sluttelig vil jeg nævne, at man ved, at de ægte nære venskaber vil holde til døden os skiller.
Så frygt aldrig for at være åbne for nye mennesker, men derfor ikke kast alt dit personlige på bordet uden relation. Men lyt til din indre, fordi så vil man med tiden hurtig kunne mærke, hvem der er din favorit kop te og hvem der blot skal være mælken til kaffen ( jeg er total på metafor plan i dag;) ).
Vær en god veninde/ven og vis vejen for det gode fundament, som skal bære jeres venskab igennem livet og forvent aldrig noget af et menneske, som du ikke selv kan give.
Det var dagens ord folkens. Kan I have en fantastisk dag og skriv en dejlig besked til de venner/veninder, som bare er for skøn:)