D-vitaminJeg har tidligere skrevet en blog om D-vitamin, og jeg vælger at skrive igen om emnet, da jeg mener, at det er vigtigt, at man tager D-vitamin, især i vinterperioden.

Flere undersøgelser viser, at mennesker med mørk hudfarve og kvinder, der går tildækket, har større risiko for D-vitamin mangel. Vi får hovedsageligt D-vitamin fra solen, og mennesker med mørk hudfarve har derfor brug for mere sol for at få den nødvendige mængde af D-vitamin end de lyshudede. I lande som Danmark får mennesker med mørk hud ikke nok sol grundet vejrforholdene.

Jeg har i en længere periode haft store smerter i mine håndled, og hver gang jeg har løftet noget tungt, fik jeg smerter. I den forbindelse har jeg været til forskellige undersøgelser, hvor jeg bl.a. har fået taget ultralydsscanning og røntgen. Undersøgelserne viste intet, og efterfølgende blev jeg henvist til en fysioterapeut. Fysioterapeuten kunne heller ikke finde årsagen til mine håndledssmerter, men opfordrede mig til at tage D-vitamin, altså en højere dosis af D-vitamin. Han anbefalede D-vitamin fra Natur-Drogeriet, hvor man kan få 85 µg. Jeg var ikke klar over, at man kunne købe 85 µg i Danmark. Jeg har taget disse piller i cirka i to uger, og jeg kan allerede mærke en forskel.

Jeg tog blodprøve for en måned siden, hvor D-vitamin-tallet var på 56. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at D-vitamin-tallet skal ligger mellem 50-150. Lige for tiden tager jeg to piller om dagen, og når mit tal er kommet tættere på de 80, vil jeg gå over til en pille om dagen. (Anbefalinger om D-vitamin)

D-vitaminmangel kan medføre forskellige sygdomme, og jeg tror, at der mange, der undervurderer betydningen af D-vitamin.

Symptomer på D-vitaminmangel kan blandt andet være:

  • Træthed
  • Smerter i knoglerne
  • Smerter og nedsat kraft i musklerne

Læs mere om D-vitamin

Hvis du ikke tager D-vitamin, vil jeg anbefale, at du kommer i gang;O). Du kan købe D-vitamin fra Natur-Drogeriet i Matas.