God mandag alle sammen, håber i alle har haft en glædelig 1. advent, selvom vi har haft besøg af stormen Gorm.

I dag skal det handle om træning og sund kost. Min kusine Sangi har længe advaret mig, alvoren af min sukkerindtag og ligeledes har min søster og bror også været efter mig. Selvom flere har påpeget det, er det jo lige det med, at man ikke altid lytter til de nærmeste, ligesom teenager ikke lytter til deres forældre 🙂

1Min sukkertrang kan nok sammenlignes med en rygeres trang, men nu er det slut og har endelig indset alvoren af min sukkerindtag og dårlige spisevaner. De seneste 4 år har jeg levet af kaffe/te med en god mængde sukker og alt slags chokolade. Jeg kunne nemt skippe en eller flere måltider og nøjes med noget, eller rettere sagt, en god mængde chokolade i stedet.

4Af religiøse årsager, holder jeg forskellige faster hver måned og i de perioder, har jeg ikke det store problem med at holde mig væk fra sukker. Når jeg faster, kan jeg kontrollere meget mentalt og har nu fået videreført den kontrol til dagligdagen. Det med at få lidt sukker om dagen eller i ugen, holder ikke længe hos mig, så jeg besluttede for at sige nul sukker. Siden den 18. november har jeg ikke rørt nogen former for sukker og havde set frem til en hård kamp, men det hele går forrygende godt. Det med at være sukkertrang, rygetrang eller have andre trang er noget volapyk efter min mening og kan nemt kontrolleres, hvis man forbereder mentalt og har viljen.

23Efter et halvtårs pause, er jeg også begyndt at træne igen og det føles jo helt fantastisk, at komme i gang igen. Undskyldninger har jeg haft nok af og min dårligste undskyldning har altid været, at jeg ikke har tid. Nu er jeg begyndt at bruge en ugentlig kalender, hvor jeg skriver alt ned og får planlagt træning 4 gange i ugen. Yoga har altid haft største interesse hos mig, men jeg forsøger at veksle lidt med styrke og konditionstræning. Jeg prøver strengt at overholde mine aftaler, både for at få trænet, men også for at nå alle de opgaver jeg har til daglig. Jeg er også begyndt at lave ugentlig kalender med madplan og indkøbsliste. Kalenderen er blevet en meget vigtig del af min hverdag og synes, det er nemmere og overskueligt, med en uge af gangen.

Alt det her stopper mig dog ikke i at bage lækre desserter til familie, venner og kollegaer, men i vil nok se flere sunde opskrifter fra mig fremover 🙂

 

Fortsat rigtig god dag og husk nu at deltage i vores advent konkurrence 🙂