Hejsa skønneste mennesker:)
IMG_8743.JPG
Håber i har det rigtig godt og nyder livet 😉
I dag er jeg atter i mit filosofiske hjørne, men på en lidt anderledes plan.
Kathi´s lommefilosofi: mit makkerskab.
Jeg tager nemlig udgangspunkt i mit eget liv og mit makkerskab med min mand. At blive forældre og få et barn er virkelig et af de største ting, som jeg hidtil har oplevet. Det er svært at forklare alle de følelser, som man pludselig oplever og det er STORT!. Men det hele er ikke kun smil og glæder, da mangel på søvn og de nye roller som forældre også kommer med deres egne udfordringer. Min zoneterapeut sagde til mig ved første besøg, at jeg skal bruge ørepropper en gang i mellem, da K´s gråd var meget højt og det går direkte i nervesystemet på moderen. Jeg måtte give ham ret i at K´s gråd gjorde meget meget ked af det i starten og frustrationerne kom hurtigt. Derfor kom det som en uretfærdig selvfølge, at min mand skulle tage imod mine frustrationer. Det gjorde mig altid ked af det bageefter selvom Thino sagde, at han ved, at jeg er påvirket på grund af K. Ugerne fløj afsted og jeg blev bedre og bedre til min rolle som mor, men desværre forsømte jeg mere og mere en anden vigtig rolle, nemlig min makkerskab med Thino.
Jeg er den type, som normalt kender til alt hvad der foregår på Thino´s arbejde, kender navnene på hans venner, kollegaer og næsten også alle hans kunder. Pludselig havde min makker mistet hans makker og stillede ikke krav om en kamp for at vinde mig tilbage, da det var jo til hans søn, at han havde mistet mig. For en uge siden gik det pludselig op for mig, at min mand faktisk smilede mindre og opgaverne, som han skulle løse hobede sig op. Som et lyn ramte det mig, at jeg havde forsømt min makkerskab! Thino og jeg er ikke blot mand og kone. Vi er også hinandens makker og tager del i hinandens liv. Vi er ikke symbiose med hinanden, da vi hver især laver meget uden hinanden, men vi er gode til at fortælle hinanden om de ting, som vi går rundt og laver. Vi er også businessmakker, da vi sammen har en 5-års plan, som vi målrettet går efter. Vores hus er vores seneste projekt på det plan 🙂
Men sagens kerne er, at jeg fandt ud af, at makkerskabet har brug for at pendulet svinger i samme takt. Alt andet skaber uorden og da jeg blev fraværende på grund af K, så svingede vi pludselig ikke i takt mere.
Derfor tog jeg fat i min mand en aften efter K var lagt i seng og vi fik en lang god snak, som også indbefattede en handlingsplan. Vi er nemlig ikke kun til ord, men handlinger. Blandt andet er der indført, at Thino står op hver anden morgen og træner, da træning gør ham glad og han oser efterfølgende af energi. Så næste morgen sparkede K og jeg ham ud af sengen kl 6 og afsted fløj min glade mand mod fitness. Det er så vigtigt for et ægteskab, at man er der for hinanden og deltager i hinandens liv. At man tager fat i hinanden, når der ses forandringer, men generelt også taler sammen løbende, så man ikke bliver fremmed for hinanden. Mit ægteskab betyder ligeså meget for mig som alt andet og jeg vil være ked af, at det forsvandt ude i sandet.
Vi er atter begyndt at planlægge weekender, hvor vi sammen som familie skal ud og nyde naturen, men taler også sammen hver aften, hvor der bliver snakket om andet end ble og baby:)
Jeg bliver så stolt af os, når vi handler på tingene sammen og finder en løsning, når tingene ændrer sig. Men det er ikke nemt og derfor mener jeg, at det er yderst vigtigt at lave en handlingsplan. Da man ellers kan vende tilbage til travlheden og atter fortsætte i den samme dur. Jeg tror på, at alle problemer kan løses og en god snak er oftest løsningen til alt:)