I vores afdeling skiftes vi til at tage kage med hver torsdag. Vi har en lang arbejdsdag om torsdagen, og derfor er det dejligt, at vi har noget at glæde os til. Jeg er som regel god til at følge op på, hvem der har kage med, og hvilken slags kage det er. Det gør jeg allerede fra morgenstunden af. Flere af mine kolleger faktisk gode til at bage kager, og det betyder, at vi ofte får hjemmelavet kager.

For mange år siden – altså dengang jeg gik i folkeskole, havde jeg haft et par uheldige oplevelser med at bage, og det resulterede i, at jeg havde opgivet at blive god til at bage. Når det var min tur til at tage kage med på arbejde, fik jeg min søster til at bage kagen. Ja, jeg har en sød lillesøster ;O)

Et af mine nytårsfortsæt er at blive bedre til at bage og lave mad. Derfor tog jeg en beslutning om, at jeg fremover selv skulle bage kagen til arbejdet. Jeg vil sige, at det er lykkedes mig at tage tid til at prøve forskellige kageopskrifter. Min inspiration for at prøve forskellige kageopskrifter kommer blandt kommet via arbejdet. Når mine kollegaer bager kager, som jeg synes smager rigtig godt, afprøver jeg efterfølgende opskriften.

For to uger siden havde en af mine kollegaer lavet ribskage, og jeg syntes, at det smagte så godt. Hun var sød og dele opskriften med mig.

Sidste uge var jeg på besøg hos min søster, og jeg bagte denne kage med min niece. Jeg kunne ikke få fat i ribs og brugte derfor hindbær. Jeg må indrømme, at jeg bedst kunne lide med hindbær.img_0959.jpg

Denne opskrift er nem at lave, og du skal ikke bruge mange ingredienser. Jeg serverede med flødeskum, men det kan sagtens også serveres med creme fraiche.

billede 1

200 g smør

200 g sukker

200 g mel

200 g hindbær

2 æg

2 vaniljestænger

1 tsk. Bagepulver

1 knivspids salt

Du kan læse mere om denne opskrift på dette links: http://camillasloth.dk/2012/01/ribskage/