IMG_5224

I dag er vores dag gået med det årlige Saraswathy poosai i tamil skole i Viborg. Thiviya har gået i tamil skole siden januar måned, og det går rigtig godt. Det er vigtigt for os, at børnene lærer vores modersprog og får kendskab til vores kultur. Vi har ikke forventninger om, at de skal læse og skrive på højt plan, men blot det, at børnene kan kommunikere på tamilsk er fint.I anledningen af arrangementet på skolen, skulle Thiviya optræde med en tamilsk børnesang. Det var hendes første optræden. Vi har i noget tid øvet og øvet på sangen, og da hun var oppe på scenen og synge, så var vi simpelthen så stolt af hende.

Alle forældre skulle medbringe en tamilsk ret til frokost. Jeg skulle for første gang i mit liv lave murukku, som er en tamilsk snack. Fredagen brugte jeg i køkkenet sammen med min svigermor, og jeg har nu endelig lært at lave murukku.
murukku
Jeg smider opskriften på tamilskmad.dk. Jeg har altid forestillet mig, at tamilske desserter og snacks var besværligt at lave, men den her snack var til at klare. Det er absolut noget, som jeg kommer til at lave meget mere af i fremtiden, nemlig for børnenes skyld.

Jeg har bedt manden om at arbejde lidt på tamilskmad.dk, da siden ikke har været opdateret i 100 år. Det er dejligt at se, at siden bliver brugt flittigt, især af unge mennesker.

Har du en tamilsk opskrift, som du gerne vil dele på tamilskmad.dk, så send en mail til kavitha@mathi.dk.