P16A9059-EditJeg har holdt to ugers ferie, hvor jeg virkelig har fået slappet af. En af de gode ting ved at holde ferie er, at jeg får tid til at reflektere over min hverdag. Inden jeg gik på ferie, vidste jeg godt, at jeg har haft alt for travlt, og under ferien gik det tydeligt op for mig, at jeg har brug for at sætte tempoet ned. Jeg er vant til at have højt tempo på arbejde og i privatlivet.

Min intention efter ferien var, at jeg skulle holde tempoet ned, men tingene gik helt ikke efter planen. Hold tempoet ned udviklede sig til at jeg mistede min motivation, og blev helt doven. Jeg var begyndt at bruge sætninger som:
Jeg magter ikke
Jeg orker ikke
Jeg er træt
Hver gang jeg skulle lave noget, om det var at sætte vasketøj over eller mødes med venner, var min første tanke, at jeg magter det ikke.

Hvilken påvirkning har det for min hverdag?
Jeg var begyndt at gentage disse sætninger flere gange i løbet af dagen. Jeg var ikke opmærksom på, at jeg mistede min energi og overskud ved at have de negative tanker. Min energi og motivation for at skabe en god dag, var ikke på et højt niveau.

Hvordan vender man denne tankegang?
Da jeg blev opmærksom på, hvordan min hverdag blev påvirket, tog jeg en beslutning om, at jeg ikke vil bruge de sætninger.

I denne uge har jeg haft fokus på at tænke positivt og arbejde på at skabe positiv energi i min hverdag.IMG_1196
Jeg starter dagen med at sige til mig selv, at dagen vil blive fantastisk. Når jeg har fået en negativ tanke, har jeg formået at korrigere mine tanker med positive ord.
For at vende en negativ tankegang, skal man først blive opmærksom på ens tanker, og derefter skal man lave strategier for, hvordan man vil modvirke disse negative tanker.

Eksempelvis har jeg haft masse administrative opgaver i denne uge, og normalt er det en hade-opgave for mig. En lille stemme i mig blev ved med at sige, at jeg simpelthen ikke orkede at lave disse opgaver. Det betød, at motivationen og lysten for at blive færdig med opgaverne, blev mindre. Jeg begyndte derfor at lave en lille øvelse for at motivere mig selv.

Jeg gentog over for mig selv, at jeg glædede mig til at komme i gang med at lave de opgaver, og holde fokus på, hvor lettet jeg vil være, når jeg har fuldført opgaverne.

Det er en slags hjernevaskning, men det har en fantastisk effekt;O)