Jeg synes, at det er en dejlig ny tradition med friskbagte grovboller om morgenen, da vi på den måde også får nydt hinandens selskab inden vi skal ud af døren. Det er især dejligt for Lille K og farmanden, som pludselig får lidt mere kvalitetstid sammen om morgenen. Jeg lokker med nybagte boller og min mand står gerne en halv time tidligere op.
De her boller er super gode, da de mætter godt og rig på frø og kerner. Jeg bagte dem også sidste weekend i Viborg, hvor min fætter Majo blev positiv overrasket over, hvor længe bollerne mættede ham. Derfor vil jeg i dag komme med min opskrift på disse lækre grovboller. De er super lette at lave, da du rører alle ingredienserne sammen om aftenen, lade dejen koldhæve natter over i køleskabet og bager dem om morgenen.

Ingredeinser til ca. 7-9 grovboller:
25 g gær
5 dl vand
5 dl rugmel/grahamsmel
1,5 dl havregryn
1 dl blandet kerne ( hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner m.m.)
1,5 dl hvedemel
1 tsk salt

Fremgangsmåde:
Start med at opløse gær i koldt vand. Bland herefter alle ingredienserne i og rør rundt. Jeg tager altid hvedemel til sidst, da jeg nogle gange nøjes med 1 dl hvedemel. Dejen skal være klæbrig, men dog ikke for flydende eller for fast som almindelig bolledej. Dæk skålen med en ren viskestykke eller folie og lad det koldhæve natten over i køleskabet.
Start med at varme ovnen op på 250 grader og brug en ske, som du har gjort våd, og tag en klump dej op ad skålen ad gangen og put det på bagepapiret. Jeg topper bollerne med sesam og lidt solsikkekerne. Sæt bollerne ind i ovnen og skrue varmen ned på 215 grader. Bag bollerne i 15 min (hold øje med dem, da der er forskel på ovn) og spis lækre nybagte grovboller til morgenmad eller madpakken – superlækkert 🙂


Næste gang skal jeg have nødder og tranebær i, nam nam:) Nu må jeg afsted og husk at vi kører Black Friday sale på Muraj.dk, hvor der er 20 % procent på webshoppen, dog undtaget smykker og MK olie.
God weekend 🙂