Min februar måneds bog er “Klog er noget, man øver sig på” af Sofie Münster. Bogen udkom i 2016 og har fået gode anmeldelser. Jeg har læst Politikens anmeldelse af bogen og havde besluttet mig for at læse bogen.IMG_1340
Jeg holder stadig fast i, at jeg skal læse minimum en bog om måneden;O). Jeg var heldig med, at denne bog ikke var udlånt på statsbiblioteket, så jeg fik lånt bogen i sidste uge. Jeg synes, at den er nem at læse.
Bogen fangede min interesse, idet Münster fremhæver, at selvkontrol har en afgørende betydning for børns faglige og sociale udvikling. Münster bygger dette argument på baggrund af forskellige studier. Hun skriver blandt andet, at talenter og evner er ikke kun noget medfødt, der blot skal opdages, men er derimod noget vores børn kan opdyrke, og som de – i vid udstrækning – selv kan vælge, hvis de blot de gider levere det, der skal til. (..) Af gentagelser og fejltagelser. Af træning og tid.

Jeg kan godt lide denne tilgang, idet den lægger op til, at selvkontrol er noget man kan træne op til, og dette ikke kun er afhængigt af barnets sociale arv eller medfødt intelligens.

Det interessante for forældre er, hvordan de kan hjælpe deres børn med at få større selvkontrol, og hvordan børnene kan støttes i at træne selvkontrol. Hun kommer med forskellige gode eksempler på, hvordan forældrene kan støtte børnene i at træne selvkontrol.

Jeg har anbefalet denne bog til begge af mine søstre, idet jeg mener, at man som forældre kan bruge viden omkring, hvordan man ruster ens børn til succes i skolen og i livet.

Personligt er jeg også begyndt at arbejde med min selvkontrol. Det er vigtigt, at man forstår selvkontrol ikke betyder, at man skal undertrykke ens behov og følelser, men at vælge at gøre det rigtige selvom det nødvendigvis ikke er det nemme valg.

Münster pointerer, at selvkontrol er ikke en evne, som er medfødt, men derimod en form for mental muskel, som bliver stærkere, jo mere vi bruger den. Det har jeg taget til mig og er opmærksom på, hvornår det er vigtigt, at jeg træner min selvkontrol muskel. En af de andre punkter, som jeg også har taget til mig er, hvis du ønsker at blive god til noget, handler det om at træne og øve sig. Af gentagelser og fejltagelser. Af træning og tid

Jeg vil anbefale denne bog især til forældre. God læsning;O)