Grøntsager skal der til!


Det er ikke nyt viden, at grøntsager er sunde for os og gøre livet meget bedre og nemmere, hvis vi indtager grøntsager dagligt. Det samme princip gælder for de små og som mor til Lille K på halvandet år, så har jeg erfaret, at det ikke er en let sag. Lille K har en sund appetit, men jo ældre og klogere han er blevet, så har han opdaget, at der også findes andre sjovere ting end grøntsager. Så er det ikke så let at få grøntsagerne i ham, som da han var yngre. Jeg ved ikke hvorfor, men går der to dage, hvor Lille K ikke har fået gode mængder af grøntsager, så begynder jeg at mærke en uro inde i mig. Man vil nok det ALLLER-ALLERBEDSTE for sit barn, så jeg bliver nok plaget af, at han ikke har fået de vitaminer og næringsstoffer, som han burde få.
Derfor er jeg nu begyndt at snyde på højt plan:)
Jeg har tidligere kunne give Lille K sine grøntsager fordelt på sin tallerken, men nu spiser han kødet og efterlader resten. Så med min minihakker i hånden, så hakker jeg halvdelen af grøntsagerne og blander det ind i kødet. På den måde får han langt flere grøntsager end tidligere. Man kan snyde grøntsager ind på de fleste retter. Frikadeller, lasagne, risretter, laksebomber, æggemuffins og meget meget mere:) At grøntsagerne bliver hakket fint og skjult gør åbenbart, at Lille K ikke bruger tid på at tænke over sagen og blot spiser i god tro.


Ja, hvem vil have troet, at sådan en simpel snyde fidus vil gøre mig så glad, men det gør det. Det er yderst vigtigt for mig, at Lille K bliver mæt hver dag og ikke blot i tomme kalorier. Han elsker ris og det får han også, når vi er på besøg hos familie eller venner, hvor han ikke vil have andet. Så handler det om ren overlevelse, så godtager mor den løsning. Men uroen er startet inde i mig og fokus på næste måltid, hvor grøntsagerne skal med ind er begyndt at finde sin strategi inde i mors hoved 🙂
Kender i mødre/fædre følelsen:)