Glædelig 5 december dejligste mennesker 🙂

I dag skal det handle om gode gammeldags hjemmelavet æbleskiver, når de er allerbedst. Thino og jeg havde talt om det i nogle uger og sandelig også handlet ind til det, men der dukkede bare noget op hver aften. Så da aften i går ikke byd på andet, så gik vi i gang. Jeg kan godt lide æbleskiver, men elsker dem slet ikke på samme plan, som Thino gør. Men jeg blev virkelig overrasket over smagen på de hjemmelavede æbleskiver og tænker da helt klart nu, at jeg aldrig skal købe dem igen. Min søster Sangi svarede tilbage med, at de var de bedste æbleskiver, som hun hidtil havde smagt. Thino svarede ved at tømme fadet 🙂

 

___________________________________________________________________________________________________

Gammeldags æbleskiver – ca. 25 styk 

Ingredienser

250 g mel

3 øko æg

1 spsk sukker

1 spsk vaniljesukker

4 dl kærnemælk

1/2 tsk salt

1/2 task natron

100 g smeltet smør

Fremgangsmåde

Start med at skille æggeblommer og æggehvider i hver sin skål. Pisk æggehvider og sukker, så det bliver stift og luftigt. Bland æggeblommerne, mel, salt, natron og viljesukker sammen. Det klumpe lidt, men det gør ikke noget. Hæld kærnemælken i lidt ad gangen i melblandingen, mens der piskes  godt med en elpisker. Når dejen er helt ensartet, så hældes smeltet smør i blandingen og piskes sammen. Vend de piskede æggehvider i melblandingen og varm støbejernet. Smør hullerne med lidt smør og hæld i, så 3/4 af hullet er fyldt med dej. Jeg brugte to træpinde til at vende æbleskiverne med. Men når æbleskiverne er blevet faste på siderne, så vendes de på højkant ( man kan se lidt af fremgangsmåden på billedet med Thino), så evt. ekstra dej flyder ud i hullet. Herefter fyldes hullerne med dej og man tager den ” bagte” halve æbleskive og lægger ovenpå. Skru ned for varmen, da et støbejern virkelig bliver hurtig varm. Når æbleskiverne er gyldne og sprøde, så er det tegn på, at de er færdigbagte.

Til jer læsere, som gerne vil lave jeres egne gammeldags hjemmelavet æbleskiver, men mangler en god støbejern, så købte jeg min i Bilka for 100 kr.  Jeg tror på, at når man først har lavet hjemmelavet æbleskiver én gang, så vælger men fremadrettet denne løsning fremfor at købe, da de hjemmelavet smager så meget bedre.