Når man har fået et barn, bliver man mere bevidst om, hvad man bruger tiden på. Da jeg startede på arbejde efter barsel, kunne jeg mærke en konstant dårlig samvittighed i forhold til at finde balance mellem arbejde og familien. Når vores datter bliver syg, kommer der koks i vores arbejde. Både min mand og jeg har arbejde, som vi er meget glade for, og vores arbejdskalender er ofte fyldt med møder. Vi skal koordinere, hvem der kan rykke rundt med møderne, og på denne måde aftaler vi, hvem der bliver hjemme med vores datter Laxmi. Tit arbejder jeg hjemmefra, når hun er syg, og det kan være stressende i sig selv.

Da jeg ønskede at finde en god balance mellem arbejde og familie, prøvede jeg at planlægge alt, der kan planlægges. Trods min gode planlægning, kunne jeg se, at det ikke fungerede optimalt. Der kom ofte nogle uforudsigelige ting, såsom sygdom, noget ift. familien, venner eller arbejde, og dette gjorde, at min plan ofte ikke fungerede. Som regel bliver jeg frustreret over, at tingene ikke kører efter min plan.  Jeg trives bedst, hvis jeg kan overholde de planer og aftaler jeg laver;O)

De sidste to uger, har mit arbejde fyldt en del, da jeg skulle indhente nogle af mine arbejdsopgaver. Efter denne uge er det slut med at arbejde for mange timer i min fritid. Nu er tiden kommet til jeg skal have mere fokus på min familie;O) Jeg har derfor indført et par tiltage:

  • Hver torsdag aften holder vi torsdags-hygge med film og serier
  • Hver søndag skal vi helst være hjemme og slappe af
  • Hver søndag holder vi familiemøde, hvor vi planlægge den kommende uge
  • Jeg skal være mere nærværende, når jeg er sammen med vores datter

Jeg beundrer min mand for hans evne til at være 100% nærværende, når han er sammen med vores datter. Jeg derimod kan være optaget af mange praktiske opgaver, når jeg er sammen med hende. Jeg vil øve mig i at være mere nærværende med Laxmi.

Denne weekend har jeg sagt til min mand, at vi holder helt fri. Min mand kender mig godt nok til at vide, at jeg nok skal finde vores to-do liste frem. Så bliver det ikke helt afslappet, men nogle af de praktiske ting skal helst også laves, når vi har en fri weekend;O)

Det er ikke helt nemt at få familielivet og arbejdslivet til at fungere optimal, når man har små børn. Derfor er det vigtigt, at man har styr på ens prioriteter. Selvom jeg har helt styr på mine prioriterer, har jeg dog brug for at blive mindet om det, især når jeg bliver presset ift. arbejde.

 

Nu skal vi bare få implementeret torsdag hygge, søndags afslapning, og mor mere nærværende;O)