Jeg sidder i min lænestol, kigger ud med haven og mine tanker har svært ved at finde en afklaring. De sidste par dage har terrorangrebet på Sri Lanka fyldt meget verdenen over og sandelig også i vores hjem. Min mand har nægtet mig at læse mere, da jeg drømmer om det om natten og min sindstilstand er nede i kulkælderen.  Jeg sidder her, som mor til en livsglad dreng og snart mor til to, og er dybt bekymret.

Jeg er dybt bekymret over al den vold, død, had og uro, som jeg læser til dagligt. Jeg kan ikke åbne op for nyheder eller et debat på facebook, hvor jeg ikke bliver forarget. En uskyldig debat kan skride frem og folk bliver så personlige mod hinanden, at det er så skræmmende. En stakkels ung mor kan søge om råd og hun bliver høvlet ned om, hvilken elendig mor hun er. Hvad er der galt med vores verden?

Jeg føler mig naiv. Fordi i mit optik behøver vi ikke at have samme religion, hudfarve, ønsker eller politiske holdninger. Vi kan stadige være gode mod hinanden til trods for de mange forskelle. I min verden kan man også formulerer sin tro, holdninger på en respektfuld måde uden at såre andre.

9 mennesker vælger og gøre så meget skade og død omkring sig på Sri Lanka og det eneste, som jeg tænker på er: “hvad har ledt disse mennesker til det?” Vi bliver alle født uskyldige og dejlige, så hvad er der sket i disse menneskers liv, således at de har ønsket at skade så mange mennesker og sig selv? Jeg bliver nok aldrig klog på det og de stakkels ofre kommer ikke tilbage. Må de hvile i fred og ingen ord kan trøste de efterladte 🙁

Men på et område bliver jeg klogere, kæreste læsere. Det er, at jeg har aldrig været så optaget af være nærværende og positiv, som nu, på grund af mine børn. Jeg ønsker, at min mand og jeg skal vise dem, at verden er god og kærlighed avler kærlighed. Vi snakker dagligt om, at vi skal arbejde, vi skal have fokus på karriere, men mere end alt det, så skal vi have fokus på vores børn. Jeg skal om 15 år ikke være vidne til, at mine børn gøre skade på andre eller ligger død på vejkanten. Jeg ved godt, at i tænker, at det her er barsk, men ingen af jer kan nægte, at det er noget, som vi kan læse dagligt i nyhederne nu.

Jeg tror på, at ved at vise vores børn kærlighed og lære dem at håndtere følelser som misundelse og vrede på en hensigtmæssigt måde, så sikrer vi dem og hele vores verden bedre betingelser. Man skal ikke nægte, at de negative følelser findes, men gå i dybden med hvorfor de dukker op og hvordan kan vi arbejde med dem, så de ikke gøre skade. Prøv og læg mærke til, at når i vågner op og smiler og er glade, hvordan det smitter på jeres omgivelser. Vores børn fanger alt, så at være forbilleder, som tror på kærlighed og det gode i verden er yderst vigtigt.

Fordi noget af det, som er skræmmende er ikke kun selvmordbomber eller terrorister, men sandelig også os selv i vores hver dag.  Had, misundelse, lusket handlinger er også en del af vores hver dage. Det kan godt være, at vi ikke sprænger bygninger eller forvolder død, men de negative følelser findes hos os alle. Nogle kan styre det og andre får desværre sat disse følelser ud i handlinger. Men vi er nødt til at kigge indad. Spørg dig selv, når du får negative tanker om et andet mennesker, hvorfor den tanke kommer? Hvad skal den gøre af gavn og hvordan får du den destrueret, så den hverken skader din psyke eller andre. Fordi hvis et menneske frembringer negative tanker hos dig, så er min holdning —  HOLD DIG VÆK FRA DET MENNESKE! Lad være med at forandre dig eller din skønne personlighed, fordi et andet menneske ikke kan være i sig selv. Løb hurtigere end vinden mod de mennesker og omgivelser, som gør dig glad. Det er vores politik i vores hjem og sandelig også noget, som jeg vil give videre til mine børn. Vi er nødt til at starte med os selv og vores hjem, hvis vi ønsker forandringer i hele verden. Det hele handler faktisk om at være tilfreds med ens liv og indholdet. Selvfølgelig kan man bestræbe sig på at opnå mere, men vi skal sandelig også være taknemmelig for det vi har.

Det var dagens tanker og jeg ønsker jer alle en dejlig dag. Vær god ved hinanden, men mest af alt- så vær god ved dig selv. Skab smil på dine læber og lad det smitte<3