I dag fylder vores lille datter Vidya otte uger. Man skal jo inden otte uger efter, man har født, oplyser arbejdspladsen om, hvornår man kommer tilbage. Min mand holder tre måneders barsel, og det betyder jeg allerede starter på arbejde i marts måned. Selvom jeg er meget glad for mit arbejde, kan jeg sagtens godt forestille mig et liv, hvor jeg er hjemmegående indtil børnene er 5-6 år.

Jeg kan allerede godt mærke, at denne barsel er anderledes, fordi jeg er mere afslappet i min moderrolle. Med Laxmi var jeg en overbekymret mor, og fordi det er anden gang, er jeg sikker på, at det hele nok skal gå godt. Min sundhedsplejerske sagde forleden dag, de fleste oplever denne ro med barn nummer to, og det kan jeg kun give hende ret i. Jeg nyder Vidya mere, fordi jeg har en anden overskud og ro.

Overskuddet og ro er med til, at jeg får lavet mange spændende ting, men når det kommer til søvn, er jeg i underskud. Jeg har et ønsket om at få mig et middagslur, men da jeg ønsker at nå en del ting, inden Laxmi skal hentes, bliver søvnen nedprioriteret.

De sidste par uger har jeg haft alt for mange aftaler, og jeg har lovet mig selv, at i næste uge må jeg max lave to aftaler. Det er så vigtigt at finde en god balance mellem at være i gang, også selvom det er ting, jeg nyder at lave og finde tid til at slappe af eller få sovet lidt.

Jeg har en høj ambition ift. hvad jeg ønsker at lave, mens jeg er på barsel, men jeg ønsker ikke at blive udbrændt, fordi jeg presser mig selv for meget.

For tre uger siden påpegede min yngste lillesøster, at jeg ofte fortalte, hvor træt jeg er. Hun spurgt om, jeg bliver frisk af at gentage, hvor træt jeg er? Svaret var nej. Der gik det op for mig, at jeg havde valget mellem at fokusere på hvor hårdt min dag er eller ændre mit fokus på, at jeg har to skønne børn, som jeg ønsker at nyde, mens de er små. Jeg har valgt at fokusere på, at jeg vil have en skøn tid med dem, hvilket betyder, at jeg har mere overskud, og at jeg bliver mindre irriteret.

Jeg arbejder også på dagligt at minde mig selv om, at det er mig, der vælger om min dag skal være fyldt med overskud eller ej. Det er dog ikke hver dag, det lykkes mig at skabe overskud, men jeg gør et forsøg;O)

Ønsker jeg alle sammen en dejlig weekend;O)