I dag skal vi til fødselsdag hos familien i Herning, da vores skønne Khaviya fylder år. Så derfor har jeg været i gang med at bage en sund squashkage, som vi kan tage med. Husk, at når jeg skriver den er sund, så er det fordi at jeg undgår hvedemel og raffineret sukker, men kaloriemæssig tæller den, så man skal ikke spise for meget af sådan en kage udover at man har taget sig en god løbetur. Fordi dadler, mandler, havregryn og æg er sunde sager, men de tæller altså i kaloriebanken. Men når man har børn og selv gerne vil undgå hvede, så er det her en god løsning. Jeg havde fået en squash fra kolonihaven, så det var oplagt med en sund squashkage i dag.

Til en lille kage ( 20X20)

100 g mandler

2 dl havregryn

3 æg

175 g dadler

2 tsk kanel

1 tsk vaniljesukker

1 tsk bagepulver

200 g revet squash

Evt: hakket mørk chokolade til topping ( 70 %) eller lidt flormelis.

Fremgangsmåde:

Tænd ovenen på 180 grader. Blend havregryn og mandler til mel ( må gerne være lidt grov). Fjern stenene fra dadlerne og blend det med æg. Tilsæt de resterende tørstoffer og revet squash i og bland det hele sammen.

Bag kagen i 25-30 min. og kom det hakkede chokolade ovenpå kagen, når den kommer ud af ovnen og lad kagen køl af inden servering. Sådan en regnvejrsdag er det godt med stearinlys og kage<3 Jeg havde bagt en, som vi skal have med og en til eftermiddagshygge – nooot bad at all;)

God uge til jer alle:)