Omlægningen af kost kræver en god planlægning samt indsigt i, hvad der er sundt at spise. Jeg arbejder på at spise kulhydrater, der påvirker blodsukkeret mindst. Det er ikke altid nemt, især hvis man elsker at spise brød og ris. Det kan til tider være en udfordring at vælge mad, der kan stabilisere blodsukkeret, når man er ude og spise hos venner og familie.

For at gøre det nemt for mig, har min gode veninde Gagi været så sød at lave tre forskellige boller. De er lavet af solsikkefrø, hampefrø, hørfrø, fuldkorn speltmel, rugmel og mørk chokolade. De smager fantastisk godt, og de holder blodsukkeret stabilt.
Hun har lavetmange, som jeg har puttet i fryseren. Jeg tager nogle med, når jeg skal spise morgenmad eller brunch hos familie og venner. Jeg føler ikke, at jeg går glip af noget, når jeg har min egen bolle med, som smager godt.
Min mand og vores datter er også glade for bollerne, og jeg har derfor aftalt med Gagi, at vi skal have en bagedag, inden jeg tager på juleferie.

Ris kan jeg ikke tåle, og har derfor skiftet ris ud med perlebyg – heldigvis synes jeg, at perlebyg smager godt. Min mand er endnu ikke der, hvor han synes perlebyg smager godt. Det kommer nok med tiden;O) Jeg har kogt et kg perlebyg, som jeg har inddelt i små portioner og smidt i fryseren. I morgen skal jeg spise hos svigermor, så tager jeg en portion med.

Jeg prøver på at finde nogle gode alternativer til de madvarer, jeg ikke kan tåle. Indtil videre er det gået godt. På søndag er det tre uger siden, jeg startede med at fokusere på at ændre mine kostvaner. Når ugen er omme, skriver jeg, hvordan det er gået;O)

Tak til Gagi for at være en fantastisk veninde og for at bruge sin tid på at bage boller og sende nogle gode opskrifter til mig.;O)