Halløjsa forår og fineste læsere:)

I dag har jeg bagt en chokoladekage ( anden gang inden for fem dage) og jeg har igen brugt søde kartofler, dadler og mandler frem for mel og sukker. Den smager hammer godt og jeg undrer mig over, hvorfor er det lige, at man skal bruge mel og raffineret sukker til kage. Derfor ikke sagt, at jeg har lagt mel og sukker på hylden for altid, fordi jeg nyder skam stadig kager med de to ingredienser, men når man på en hver dag gerne vil hygge, så er der bare bedre med sundere alternativer.

Jeg elsker i forvejen søde kartofler og de indeholder så meget godt for vores krop og helbred, så why not:)

Men til denne chokoladekage har jeg brugt ( ca. 12 styk.):

500 g skrællet og kogt søde kartofler

80-100 g ristede mandler, som blev til grov mandelmel

10 dadler uden sten

1 spsk øko. honning

5 spsk usødet kakao

1 tsk bagepulver

1 tsk vaniljesukker

50 g ristet øko. kokosmel

Fremgangsmåde:

Blend de kogte søde kartofler og dadler til en fin masse. Kom herefter alle de andre ingredienser i skålen og blend det sammen. Varm ovnen op på 185 grader og jeg valgte og bruge bagepapir til min lille bradepande. Fordel dejen i bradepanden og bag det i ovnen i ca. 25-30 minutter.

Evt. Man kan pynte med mørk chokolade, når kagen kommer ud af ovnen. Jeg har valgt og dække halvdelen af kagen med mørk chokolade og tørret hindbær, mens den anden halvdel bare var “ren” kage.

Husk nu, at sunde kager ikke betyder, at man bare kan spise løs ( også gældende til min kære mand Thino). Dadler, mandler, søde kartofler tæller jo på kalorie regnskabet, men det er sundere end mel og sukker. Jeg synes heller ikke, at man kan spise så store portioner, som jeg kan med almindelig chokoladekage. Det er måske psykisk, men vel godt i den sidste ende 🙂 Men den er virkelig god, så i næste uge fylder vores Lille K 4 år, så jeg tænker, at vi også skal bage den her chokoladekage med søde kartofler igen:)