Tiden er kommet til, at jeg skal af med de sidste fem kg efter to graviditeter. Jeg har fået nogle dårlige vaner ift. kost efter jeg har fået børn. Jeg spiser alt for mange kulhydrater, og jeg snacker en del om aften. Jeg har været i gang med at gøre mig mentalt klar til at omlægge kosten. Mit vægttab kan ikke kun baseres på min viljestyrke. De dage, hvor jeg har manglende overskud vil jeg have svært ved at holde fast i min gode viljestyrke. Jeg bliver derfor nødt til at følge nogle strategier, som er overskuelige.

For at nå mit mål om vægttab og fedttab, skal jeg være i kalorieunderskud. Intet fødevare må være forbudt, men til gengæld skal jeg have fokus på mængden. Jeg duer bestemt ikke til at følge en striks kur. Jeg har derfor valgt at fokusere på de følgende for at give mig selv de bedste betingelser for at det skal lykkes:

Søvn: Jeg har svært ved at have fokus på at spise sundt, når jeg ikke får søvn nok. Søvnmangel gør, at jeg craver for kulhydrater. Derfor har jeg besluttet mig gå i seng senest kl. 22.
Stop af indtagelse af mad efter kl. 18: Jeg har dårlig vane med at snacke efter aftensmad. Jeg forbinder aftenhygge med chokolade og kage og ved at stoppe at spise efter kl. 18, er det ikke en mulighed længere.
Færre kulhydrater: Jeg elsker at spise bolle med smør, ris og chokolade. Hvis jeg skal komme i kalorieunderskud, skal jeg spise færre kulhydrater i form af brød, ris, chokolade og kage og spise mere de gode kulhydrater som er i grøntsager.
Mindful spisning: Jeg vil bruge mindful spisning, hvor jeg vil koncentrere mig, når jeg spiser og spiser kun, når jeg er sulten.

Jeg starter på torsdag, og jeg vil følge de fire strategier i fire uger. Hvis der er nogen, der også er motiveret for at tabe et par kilo, er I velkommen til at skrive til mig på Messenger. Det vil være super godt, hvis vi kan være flere, som kan motivere og støtte hinanden;O)