Da min mand kom hjem fra arbejde i går, så havde han en gave med til mig. I pakken lå en bog og da jeg først lige læste overskriften ” Elsk dine grænser- og bliv bedre til at passe på dig selv“, så begyndte jeg at grine og tænkte, at nu holder han sgu:) Han har i noget tid været efter mig, og bedt mig om at sætte flere dage af til mig selv og lave ingenting. Men mit smørret grin forsvandt, da jeg så alvoren i hans blik. Jeg takkede for gaven og valgte at bladre den lidt igennem i formiddags. Jeg endte med at læse 25 sider og til trods for, at jeg ikke er færdig med bogen, så er jeg ham taknemmelig. Fordi man skulle tro, at Kirstin Damgaard havde skrevet bogen personligt til mig 🙂 Hun kommer med så konkrete eksempler, som jeg kan genkende fra mit eget liv. Men suma summarum er, at jeg ser frem til bogens tredje del, som er den afsluttende, hvor jeg skal lave en kontrakt med mig selv. Det passer så meget til min personlighed og jeg er spændt på, hvad jeg selv munder ud med efter at have læst bogen færdig.

Grænser- det er noget værre skidt i mit liv. Jeg er slet ikke god til at sætte dem og mange gange får jeg ikke sagt nej selvom jeg burde. Jeg vil egentlig gerne blive bedre til at passe på mig selv og på den måde også min familie. På et eller andet måde kan jeg også mærke, at det betyder meget for mig og sætte mine grænser, da jeg også ser det som en personlig styrke og bevidstehed om hvem jeg er og hvad jeg vil.

Jeg kan mærke, at jeg er startet på processen og jeg har fokus på det. Jeg får sagt fra til nogle ting og accepterer de følelser, som kommer efterfølgende. Jeg har kæmpe opbakning fra mine søstre og manden <3 Det er simpelthen omsorg på den bedste plan. Fordi at sige fra er ikke altid let og jeg får hurtigt dårlig samvittighed og føler, at jeg såre andre mennesker. Her er Kirstins bog suveræn og hendes eksempler gør det let og genkendeligt. Jeg er i hvert fald meget målrettet på at genkende mine grænser og få dem sat. Det er en vigtig del for mit helbred og livskvalitet. Er i opmærksomme på jeres grænser?:)