Tid er noget af det dyrebareste, vi har. Jeg vil gerne have en god hverdag med børnene og manden. Jeg vil gerne dygtiggøre mig på arbejde. Jeg vil gerne have tid til familie og venner. Jeg vil gerne motionere. Jeg vil gerne læse bøger. Jeg vil gerne lære at sy. Ja, jeg kan blive ved ;O) Der er mange ting, som jeg ønsker at bruge min tid på, og til tider er det svært at finde det gode kompromis.

Min mand og jeg taler ofte om vores prioriteringer. Vi er enige om, at vi skal prioritere tid sammen med børnene og også tid sammen. Min tid går ofte med børn, arbejde og praktiske opgaver i hjemmet.

For fire uger siden besluttede jeg mig for at danne overblik over alle de forskellige opgaver, og de ting vi ønsker at have fokus på i vores hverdag. Mit mål var bl.a., hvor kan jeg spare tid, hvilke opgaver fylder meget, hvordan jeg kan minimere den tid jeg bruger på oprydning og rengøring. Det resulterede i et skema for hele familien. Det fungerede godt med skemaet og både min mand og jeg var god til at kigge på skemaet og krydse af. 

I denne uge har jeg lavet et nyt skema med nogle nye tiltag. Eksempelvis ønsker jeg at minimere tiden på rengøring i badeværelserne. Når jeg skal afkalke vores brusekabiner, kan jeg snildt bruge to timer. Hvis vi til gengæld tører væggene og gulvet grundigt af efter badet, kan jeg spare de timer. Min mand synes ikke, at denne opgave er særlig spændende, men jeg er sikker på, at opgaven er blevet til en vane om fire uger. 

De forskellige opgaver såsom rengøring af de forskellige maskiner, rengøring af køleskabet, ovn, emhætte osv. er også kommet i skemaet. Det betyder, at jeg bruger mindre energi på at huske de forskellige opgaver, og jeg kan se, hvornår jeg har gjort hvad. Jeg har fordelt opgaver således, at den første uge i måneden rengører jeg alle maskinerne, og den anden uge tør jeg alle dørlisterne, skabene osv. 

Det er skønt at have et hus, især når man har børn, men hold da op, der er mange opgaver i huset, efter vi er blevet husejer. Når børnene flytter hjemmefra, skal vi bo i en lejlighed;o)

Skemaet har været godt for mig, især fordi det giver mig ro, overblik over de ting jeg skal lave – også ift. børnene. Efter vi har lavet skemaet, er vi blevet gode til at huske give børnene vitaminer. Fælles Oprydning hverdag fra 18:30 – 18:45 er også kommet som et nyt punkt denne gang. Oprydning går hurtigere, når vi gør det sammen;O)

Jeg reviderer skemaet hver fire uger, og nu tager vi fire uger mere