Jeg er ved at gøre mig mentalt klar til at holde ferie. Ofte er det sådan, at jeg pisker rundt og ordner alle mulige praktiske opgaver med det resultat, at jeg er fuldstændig smadret de første par dage af ferien.

Denne gang har jeg valgt en tilgang, hvor jeg holder fast, i at jeg skal være god ved mig selv og har derfor sørget for at fordele opgaverne over noget tid og har desuden også nedprioriteret opgaver, der kan ventes til et andet tidspunkt.

Nu arbejder jeg for at skrue stille og rolig ned, inden jeg starter på ferien. Jeg kan mærke på min krop, og den ikke er helt med på det, og derfor er jeg nødt til hele tiden at minde mig om, at  jeg ikke behøver at nå alt inden ferie, og at det er godt for mig at arbejde i et langsomt tempo.

Det bliver så dejligt at tage en pause fra hverdagen, især fordi jeg ofte får dårlig samvittighed, hvis jeg ikke er produktiv i løbet af dagen. Der er mange fordele ved at have en produktiv hverdag, men der hvor kæden hopper af for mig er, at jeg ikke er i nuet som jeg ønsker. Det betyder, at jeg går glip af ting, som er vigtige for mig. Derfor øver jeg mig i at gøre mig selv opmærksom på, at livet handler om at være i nuet, og pauserne er vigtige for mit helbred. Når man har tilegnet sig vanen med at holde sig igang meste af ens vågne timer, og man ikke er god til at give sig selv den pause, som man har brug, er det svært at ændre på det. Det er svært at give slip ;O)

Mine ønsker for ferien er, at jeg slapper af og er i nuet. Det lyder nemt, når jeg skriver det, men at gøre det i praksis kræver mit fokus. Jeg vil være god ved mig selv ved at give min krop den pause og ro, den har brug for. Jeg ønsker at gøre følgende ting: 

1.    morgenmeditation

2.    gåture

3.    læse bog – min 15 min om dagen

Jeg glæder mig utrolig at holde ferie sammen med resten af familien, og jeg ved, at jeg vil komme hjem med masse af fornyet energi.