Vores skønne datter fylder ni måneder på søndag, og tiden er kommet til, at jeg skal starte på arbejde. For nogle måneder siden havde jeg glædet mig til denne dag, men nu synes jeg, at det er så trist, at jeg skal undvære min datter i så mange timer.

Jeg har valgt at gå ned i tid, men synes stadigvæk, at det er mange timer, jeg skal undvære hende. Jeg er lidt overrasket over mine følelser, for jeg troede, at jeg ville have nemmere ved at acceptere, at hun skulle starte hos dagpleje. Jeg har aldrig set mig som en hjemmegående husmor, men nu føler jeg, at tiden flyver afsted, når jeg er sammen med min datter.

For ca. to måneder siden var jeg småt begyndt at få uro ved tanken om, jeg skulle starte på arbejde, og hvordan vores lille Laxmi skal klare sig uden sin mor. Det var begyndt at fylde så meget, at jeg var nødt til at gøre noget for at styre mine unødvendige bekymringer og negative tanker.

Jeg begyndte at lave “Find fordelene øvelse”. Jeg tror, at man kan finde fordele i mange situationer, men det kræver træning. Ofte er vores hjernes første reaktion at fremkalde de værste skrækscenarier, og derfor kræver det noget energi for at fokusere på noget positivt.

Jeg er begyndt at holde fokus på de fordele ved, at jeg starter på arbejde, og Laxmi starter hos dagpleje. Jeg begyndte bevidst at sige til mig flere gange i løbet af en dag, at jeg glæder mig til at starte på arbejde, og at Laxmi kommer til at trives godt hos dagpleje.

I starten havde jeg svært ved at finde fordelene, men med tiden har jeg bla. skrevet disse fordele ned:

  • kan tage makeup på
  • kan tage smykker på
  • kan slippe mit hår løs
  • kan spise til tiden
  • Laxmi kan lege med andre børn
  • Laxmi kan blive mere selvstændig
  • Laxmi bliver mere aktiveret

Det er lykkes mig at komme væk fra mine bekymringer, og nu jeg glæder mig til at starte på arbejde. Laxmi er et socialt barn, så jeg er overbevist om, at hun nok skal få det godt hos dagplejemoderen.

Min dejlige tålmodige mand bliver nok også glad for, at jeg starter på arbejde, for han kommer til at få lidt mere arbejdsro;O)