God aften folkens,
Så er jeg tilbage på bloggen igen og håber at finde tid til bloggen fremover. I weekenden fejrede vi vores dejlige søster/kusines fødselsdag og i forbindelse med den anledning fik jeg lavet en dessert til festen.
Min familie og venner kender mig ret godt for at spise store mængder chokolade og drikke en masse kaffe. Hvis der er noget, jeg aldrig vil undvære i mit, vil det være chokolade og kaffe. Jeg besluttede mig for at lave en chokolademousse, da det er ret nemt og kan laves på forhånd og fryses ned.
Da jeg er stor fan af chokolade med mint smag, blev det til en chokolademousse med After Eight chokolade og espresso. Mums, siger jeg bare 🙂
Hvis man ikke er stor chokolade spiser som mig, kan desserten være for tung, så jeg vil anbefale at, man laver mini portioner. Her får i opskriften.
After Eight chokolademousse med stærk espresso
(15 små portioner)
Ingredienser
150 gr mørk chokolade
7 stk. After Eight firkanter
1 spsk. sukker
4,5 stk. pasteuriserede æggeblommer
3 stk. pasteuriserede æggehvider
2,5 dl piskefløde
20 gram espresso, afkølet
Fremgangsmåde
- Hak mørk chokolade og smelt over et vandbad. Tilsæt after eight chokoladen, når mørk chokoladen er næsten smeltet.
- Stil den smeltede chokolade til let afkøling
- Pisk æggehvide stiv i en skål
- Pisk fløden stiv i en anden skål
- Pisk æggeblommer og sukker i en tredje skål
- Hæld den smeltede chokolade i æggeblommeblandingen lidt efter lidt.
- Vend forsigtigt æggehvide og fløden i chokoladeblandingen
- Hæld blandingen i små serveringsglas og stil den på køl i mindst 2 timer.
- Pynt Chokolademoussen med evt. tørrede hindbær, hakkede nødder og mynteblad
Tips: Moussen kan laves flere uger inden og fryses. Opbevare dem tæt lukket og tag dem ud og stil på køl 5 timer inden servering.
Tjek Sweet & Chilli for flere inspirationer
Fortsat rigtig god aften til jer alle 🙂
Skriv et svar